Corala „Andrei Mureşanu”, de Rusalii, la Lunca Ilvei

În Duminica Cincizecimii, Corala „A. Mureşanu” a Centrului Cultural Municipal „G. Coşbuc” din Bistriţa, a fost din nou drag oaspete a credincioşilor frumoasei comune europene Lunca Ilvei, la invitaţia părintelui Vasile Ciherean şi a întâiului gospodar al comunei, dl. primar Flaviu Lupşan.
A fost o reîntâlnire de vis a membrilor Coralei cu locuitorii comunei, veniţi în număr mare, în frunte cu primarul, la liturghia de la biserică şi la slujba de sfinţire a ţarinei.
Corala, recent întoarsă de peste hotare, avându-l la pupitru pe reputatul dirijor – arhid. prof. Cornel Pop, a adus în inimile auditoriului cântarea liturgică şi cea a pricesnelor. Piesele corale din repertoriul intern şi internaţional s-au interpretat „la întâlnirea de după liturghie”, prilej cu care părintele Ciherean şi dl. primar Lupşan au mulţumit cu emoţie Coralei, dirijorului Cornel Pop şi solistei Roxana Costeanu pentru înalta clasă interpretativă şi pentru dragostea cu care participă, prin cânt şi fapte, la asemenea întâlniri memorabile, înmulţindu-şi astfel talanţii.
A fost încă o pagină înscrisă în palmaresul său de prestigioasa formaţie corală bistriţeană, devenită emblematic „Micul Madrigal” al judeţului.

Ştefan Pop

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5