Corala Andrei Mureşanu, la Catedrala Reîntregirii Neamului Alba Iulia, pentru Ziua Naţională a României

O superbă şi deosebită activitate, de o sensibilitate aparte, de mare trăire sufletească, înălţătoare şi de reverberaţie patriotică, a fost derulată de profesioniştii şi valoroşii membri ai cunoscutei şi apreciatei Corale „Andrei Mureşanu” din Bistriţa, la simbolul românismului – Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba Iulia, pentru a sărbători, creştineşte şi ortodox, marele eveniment de la 1 decembrie – Ziua Naţională a României.
O bucurie aparte a fost pentru judeţul nostru invitaţia Consiliului Judeţean Alba, prin Centrul Judeţean de Cultură Alba, de a invita renumita Corală „Andrei Mureşanu”, care a mai evoluat la Alba Iulia, fiind apreciată la modul superlativ de către factorii culturali ai judeţului Alba şi de cei din Arhiepiscopia Albei Iuliei, fapt ce denotă că mesagerii judeţului nostru în promovarea muzicii sacre şi patriotice sunt aşteptaţi, cu drag, pe meleagurile istoriei neamului românesc.
Această acţiune, de o sensibilitate şi importanţă aparte, se datorează sprijinului deosebit al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, a peşedintelui acestuia Radu Moldovan şi vicepreşedintelui Consiliului Judeţean – Vasile Puica, care este mereu alături şi aproape de activitatea Coralei „Andrei Mureşanu”, împreună cu CJC Bistriţa-Năsăud.
Participarea la înălţătoarea Liturghie Arhierească solemnă, dedicată marelui eveniment – Ziua Naţională a României, cât şi a Centenarului Marii Uniri, a fost un prilej de mare trăire spirituală a membrilor Coralei, care au încântat, prin interpretarea deosebită şi de o acurateţe aparte, o armonie a vocilor de invidiat, într-un stil academic, fapt ce a fost apreciat şi s-au adus mulţumirile din suflet şi inimă, pentru evoluţia lor de către ÎPS Irineu – Arhiepiscop al Alba Iuliei, care a felicitat Corala pentru profesionalism şi stil de interpretare.
Menţionăm faptul că un om dedicat total, trup şi suflet, acestei nobile şi importante activităţi în viaţa spirituală a Ortodoxiei Române este prof. arhidiacon Cornel Pop, dirijorul Coralei „Andrei Mureşanu”, cel care ţine sus steagul muzicii sacre de sorginte bizantină.
Corala „Andrei Mureşanu” poate fi considerată, pe drept, un ambasador pentru cultură al Consiliului Judeţean şi Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, o sensibilă şi eficientă modalitate de a păstra şi promova tradiţiile ortodoxe şi ale naţiunii române.
A fost o zi de mare sensibilitate , trăire sufletească şi duhovnicească în locul unde istoria României s-a scris cu litere de aur.

Comentarii

04/12/17 14:51
Maria ( mare ad...

M-ați rupt în două,d-le Lazar. Așa de fain i-ați lăudat pe dragii noștri bistrițeni că nu-și mai revin până în anul următor .Felicitări !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5