Corala “Andrei Mureșanu” prezentă la Festivalul coral internațional “Ecouri Transilvane” Zalău

Leontina Burza

A 15-a ediție a Festivalului coral internațional „Ecouri Transilvane” a reunit formații corale valoroase ca: „Ave Musica” al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, „Andrei Mureșanu” Bistrița, „Arhanghelii” din Orăștie, „Tiszaujvarosi Reformatus Enekkar” din Tiszaujvarosi, Ungaria, Reuniunea Corală „Camerata Academica Porolissensis” și „Lumina Lină” Zalău.
Corala Andrei Mureșanu din Bistrița a fost invitată să dea și răspunsurile la Liturghia Arhierească de la Catedrela Sf. Vineri, în a doua zi a festivalului. Concertul care a urmat după liturghie a fost foarte reușit și apreciat de auditoriu. În trecere prin fața coralei, unul dintre dirijorii prezenti s-a adresat coriștilor bistrițeni spunând: “ Sunteți valoroși!”
A fost apreciat profesionalismul d-lui.prof. dirijor arhidiacon Cornel Pop, considerat unicat în țară în ceea ce privește muzica religioasă, iar mâna de oameni pe care o conduce, realizatori de producții deosebite, greu de depășit. Astfel au sunat frumoasele și plăcutele cuvinte primite cu multă încântare de membrii coralei, cu atât mai mult cu cât au venit din partea renumitului muzician dar și dirijor al reuniunii corale „Camerata Academica Porolissensis” din Zalău, prof. dr. Ioan Chezan.
Preotul Ioan Ghiurco, cel de care istoria va lega pe drept, ctitoria lăcașului Catedrala Episcopală ”Sfânta Vineri” din Zalău, ansamblu arhitectural complex, de proporții monumentale, a apreciat ca fiind minunată prestația Coralei, cu care și-a manifestat dorința de a continua colaborarea pentru o perioadă îndelungată de timp.
Buchetele de mulțumiri și felicitari primite i-au facut pe coriști și dirijorul lor să se intoarcă acasă mândri că au mai avut o prezență remarcabilă, într-o confruntare corală de prestigiu.

Comentarii

04/06/14 15:17

„Cu lauri și cu elogii !”
Așa aș notifica și eu prestația Coralei „ A.Mureșanu ” din Bistrița la ediția a 15-a a a Festivalului Internațional „ Ecouri Transilvane ” din Zalău. Conosc și iubesc această prestigioasă formație corală bistrițeană condusă de renumitul dirijor Cornel Pop.I-am mai văzut și i-am admirat de mai multe ori,etalându-și incontestabila valoare interpretativă la multe și mari evenimente corale din țară și din străinătate.Felicitări dirijorului,discipolilor săi și autoarei articolului !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5