Corala „ Andrei Mureşanu „ în Ţara Moţilor

În zilele fierbinţi de 19 şi 20 Iulie ,Corala bistriţeană a urcat pe mirifica Vale a Arieşului până la Mănăstirea Sf.Ilie din satul Albac,participând la liturghia arhierească patronată de I.P.S. Irineu Bistriţeanul cu prilejul hramului acestui minunat locaş de inchinare şi rugăciune condus de maica stareţă Ioanichia stavrofora care,împreună cu cele 10 măicuţe şi cu părintele Dionisie Ignat,alcătuiesc obştea mănăstirii.
Un numeros sobor de preoţi au slujit la altarul de vară alături de întâiul stătător al Arhiepiscopiei de Alba Iulia I.P.S.Irineu Bistriţeanul,iar Corala A.Mureşanu a dat răspunsurile la sf.liturghie şi a susţinut şi un concert de pricesne spre încântarea numeroşilor pelerini veniţi la praznic în istorica localitate a Ţării Moţilor.
I.P.S. Irineu, vădit emoţionat de întâlnirea cu Corala şi cu părintele arhid.Cornel Pop,a mulţumit sincer pentru osteneala de a se deplasa aici şi de a aduce in inimile pelerinilor rugăciunea cântată şi a adăugat la finalul cuvântului de învăţătură:
„ Azi am avut bucuria să avem în mijlocul nostru Corala Andrei Mureşanu din Bistriţa,dirijată cu măiestrie şi cu dăruire de părintele profesor Cornel Pop.Am gustat cu toţii din Înălţimea Cerului prin glasurile de îngeri pe care le-am auzit azi.Corala şi Bistriţa îmi sunt mult dragi mie şi sufletului meu.Este şi motivul pentru care am luat şi numele de Bistriţeanul,de care sunt mândru şi pe care il port cu cinste de peste 20 de ani.Nădăjduim să ne întâlnim cât mai des.Vă mulţumesc în numele meu ,al părintelui protopop,al părinţilor cu care am slujit azi şi al soborului de măicuţe a mănăstirii având-o în frunte pe maica stareţă Ioanichia, pe care o şi felicit cu prilejul hramului mănăstirii. „
Au fost două zile de pelerinaj ,de rugăciune şi de cântare pentru membri Coralei care au poposit,s-au rugat şi s-au închinat şi la mănăstirile „Sf.Ioan Botezătorul”, „ Sf.Arhangheli Mihail,Gavril şi Rafail „ şi „Sf.Nicolae”de pe Valea Arieşului.
Ştefan Pop

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5