Corala „A. Mureşanu” la Nicula

„Am venit Măicuţă

Să te mai vedem

Să-ţi spunem necazul

Pe care-l avem”

În splendida duminică de la jumătatea lui august, Corala „A. Mureşanu” Bistriţa a primit şi a onorat invitaţia arhimandritului Andrei Coroian, stareţul Mănăstirii Nicula, participând, alături de zecile de mii de pelerini veniţi din cele patru zări, la Praznicul „Adormirii Maicii Domnului”.

Liturghia arhierească a fost oficiată de un mare sobor de preoţi, avându-l în frunte pe P.S. dr. Irineu Bistriţeanul, iar Corala, în ţinută de concert, a dat răspunsurile şi a concertat sub bagheta neegalată a arhidiaconului prof. Cornel Pop.

Aici, la Nicula, au trecut şi s-au rugat la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului în zilele premergătoare praznicului peste o sută de mii de credincioşi, locul fiind considerat „Grădina Maicii Domnului – Mecca ortodoxiei româneşti”.

În cuvântul său de învăţătură, marele ierarh Irineu a arătat că: „Maica Domnului este punctul de întâlnire a Cerului cu Pământul, iar noi, pământenii, o vedem cu ochii sufletului plină de strălucire…, să fim siguri că avem în Ceruri o împărăteasă veşnic vie…, astăzi să-i mulţumim şi să-i strigăm: Să nu ne laşi pe noi!”

La Agapa creştinească ce a urmat, P.S. Irineu a arătat că suntem cu toţii învăluiţi în mireasma cântărilor dedicate Fecioarei Maria, Corala susţinând şi de această dată un microconcert de pricesne.

„Corala de la Bistriţa a cântat şi astăzi superb…, am prins ceva din armonia cântecelor de Sus…, îl felicit pe părintele arhidiacon Cornel Pop pentru modul în care aţi cântat azi în Sanctuarul Maicii Domnului de la Nicula…”, a adăugat, în final, P.S. Irineu.

Alese cuvinte de mulţumire şi felicitări au fost adresate Coralei şi strălucitului dirijor Cornel Pop de către arhimandritul Andrei, pentru modul în care a evoluat în faţa mulţimii de pelerini şi a televiziunilor care au transmis, în direct, întreaga liturghie.

Felicitări de suflet a adresat Coralei şi părintele pr. Liviu Şugar de la Catedrala „Sf. Trei ierarhi” din Bistriţa, invitat să slujească la acest mare praznic în soborul de la Nicula.

prof. Ştefan Pop

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5