Covor asfaltic nou pe Valea Şieului. Radu Moldovan: Ce am făcut în patru ani, pe drumurile judeţene, nu s-a făcut în 25 de ani

Administraţia judeţeană a recepţionat lucrările de pe DJ 154, Sărata – Monor – limită de judeţ Mureş, pe o lungime de 35 km, o investiţie de aproximativ 14 milioane lei (3 milioane euro), finanţată exclusiv din bugetul Consiliului Judeţean. Specialişti din cadrul Consiliului Judeţean, reprezentanţi ai firmei care a executat lucrările – ARL Cluj, primarii de pe Valea Şieului, au participat la evenimentul inaugural.
„De acest drum vor beneficia în mod direct peste 11.000 oameni care locuiesc pe această vale şi toţi cei care tranzitează judeţul pe acest drum pentru a merge spre judeţul Mureş. Vreau să-i felicit pe cei de la ARL Cluj, să le mulţumesc că, în continuare păstrează un standard ridicat al calităţii lucrărilor. Le mulţumesc şi pentru termenul scurt în care s-a terminat lucrarea, dar şi pentru felul în care arată”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan. Acesta a menţionat că pentru porţiunea de drum judeţean dintre Gledin şi Vătava (Mureş), de aproximativ 3 km, este în pregătire documentaţia tehnică, însă debutul lucrărilor depinde de asigurarea finanţării.
De altfel, preşedintele Radu Moldovan remarca lipsa alocărilor guvernamentale din acest an. „Din păcate nu vom avea acelaşi ritm susţinut ca anul trecut, pentru că finanţările pe care le-am primit de la Guvern nu mai sunt la nivelul celor din perioada 2013-2015. (...) Cred că ce am reuşit să facem noi în patru ani, cu sprijinul Guvernului, nu s-a făcut în 25 ani în Bistriţa-Năsăud şi specialiştii pot să confirme asta”, a menţionat Radu Moldovan.
În context, vicepreşedintele Dorin Popescu, în calitate de preşedinte al Comisiei de recepţie, a spus că se bucură de faptul că aceşti patru ani nu au fost pierduţi, ci au însemnat investiţii importante. „Se văd după noi rezultatele excepţionale şi guvernarea PSD – ALDE a făcut o treabă bună din punct de vedere al infrastructurii”, a declarat Dorin Popescu.
***
Primarul comunei Monor, Ioan Cira, a spus că în sfârşit „visul este împlinit”, mulţumind executivului Consiliului Judeţean pentru că şi-a îndreptat... investiţiile şi spre această zonă. „A sosit şi ziua aceasta să ne bucurăm şi noi, atât monorenii, cât şi gledinarii, alături de toată Valea Şieului. Eu vă doresc, domnule preşedinte, numai succes şi sănătate. Aţi fost pentru noi într-adevăr un preşedinte de Consiliu Judeţean. Toate realizările sunt fapte care se văd. Degeaba ne luăm angajamente dacă nu ar fi fapte”, a precizat primarul Cira.
Primarul Ioan Dedean de la Şieuţ a remarcat calitatea lucrărilor, de care toată Valea Şieului este mulţumită, felicitând Consiliul Judeţean şi firma care şi-a adjudecat contractul de execuţie. Nu în ultimul rând, primarul Olimpiu Iuga Napeu, de la Şieu, a punctat faptul că uneori, „visele devin realitate”, aşa cum se întâmplă cu modernizarea de pe DJ 154, arătându-se convins că, în aceeaşi formulă, se va împlini şi un alt vis, şi anume „drumul peste Măgură” (DJ 173C, Budac - Şieu) care ar scurta distanţa spre Bistriţa cu 12 km.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5