Craciunul se apropie. Afla ce bauturi alcoolice sa consumi pentru a completa o masa imbelsugata

Mai este mai putin de o luna pana la Craciun, asa ca putem deja sa ne gandim ce vom pune pe masa si cu ce bauturi alcoolice vom completa experienta culinara. Incepe cumparaturile acum si asigura-te ca prinzi in stoc sortimentele preferate la cele mai bune preturi. Cu toate acestea, desi porcul este una dintre ,,legumele’’ preferate ale romanilor, majoritatea dintre noi nu stim cu ce bauturi sa-l asociem. Ramai pana la finalul articolului si afla ce bauturi alcoolice nu ar trebui sa-ti lipseasca de pe masa de Craciun.

Vinul cel de toate zilele

In mod traditional, vinul face casa buna cu porcul datorita aciditatii sale naturale si a taninului. Cauta vinuri mai putin corpolente daca la masa vei servi carne de porc slaba si vinuri mai tari daca slanina nu-ti va lipsi din meniu.

Nu uita ca grasimea joaca un rol important – felurile de mancare mai slabe merg foarte bine cu vinuri subtile, in timp ce mancarurile traditionale grase, precum toba, sarmalele sau carnea de porc la ceaun necesita bauturi alcoolice corpolente, care sa curete cerul gurii si sa accelereze metabolismul. Taninul care se regaseste in vinul rosu nu este prezent in multe alte bauturi alcoolice, ceea ce il face indispensabil pe masa de Craciun. Ca sa intelegi, un vin cu aciditate mare si un nivel ridicat de tanin iti curata efectiv cerul gurii astfel incat urmatoarea imbucatura sa fie la fel de delicioasa ca prima.

Tine cont de faptul ca bauturile alcoolice corpolente tind sa aiba un nivel de alcool mai ridicat, asa ca ai grija ce alegi in cazul in care preferi mancarea extra condimentata.

Diversifica meniul de bauturi alcoolice ca un maestru

Lumea bauturilor alcoolice este coplesitor de vasta, dar exista cateva sortimente pe care nu ai cum sa le ratezi in ziua de Craciun. La fel ca in cazul vinului, tariile variaza in functie de zona in care au fost produse, de ingrediente sau de metoda prin care au fost obtinute. Spre exemplu, tequila variaza de la sortimentele argintii, pana la Anejo, maturat in butoaie din lemn de stejar pentru a obtine o aroma mai bogata, cu note caramelizate. Adauga in meniu Herradura Anejo, o tequila exceptionala, pe care o gasesti la pret de import pe site-ul oficial www.beicevrei.ro.

Fiecare bautura in parte are o afinitate diferita pentru porc. Bauturile alcoolice mai tinere sunt perfecte cu felurile de mancare mai slabe in grasimi, in timp ce sortimentele maturate o perioada mai lunga „stapanesc” cu succes preparatele grase. Este foarte posibil ca la inceput sa iti fie teama sa faci combinatii pe care nu le-ai mai incercat pana acum, insa „ciudat” poate uneori sa se dovedeasca a fi „exceptional”.

Incearca un Scotch produs pe insula Islay, locul care da nastere celor mai afumate whisky-uri de pe intreg mapamondul, daca pe masa ai o friptura afumata. O alegere inspirata poate fi o sticla de Bruichladdich clasic, un whisky de o puritate remarcabila, cu aroma dulceaga de orz, note de menta si flori salbatice proaspat taiate, margarete si flori de cires. In cazul in care preferi saramura, cel mai bine te orientezi catre un rom condimentat, precum este Bacardi Oakheart.

Daca nu esti adeptul bauturilor alcoolice baute „on the rocks”, opteaza pentru un cocktail. Daca mancarurile sunt grase, adauga o felie de lamaie pentru a creste aciditatea. In cazul preparatelor condimentate, indulceste cocktailul si dilueaza-l cu suc pentru a pondera gustul pregnant de alcool. Dar noi iti recomandam ca la masa de Craciun sa consumi bauturi alcoolice seci, pentru a nu adauga extra calorii.

 

 

Comentarii

16/01/19 17:18

Vinul fiert ramane un clasic in perioada sarbatorilor de iarna. :)

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5