Credincioşii din Ilva Mică prezenți la hramul Mănăstirii Dealu Mare

Printre pelerinii care au fost prezenți şi s-au rugat de sărbătorea Sfintei Cuvioase Parascheva la Mănăstirea Dealu Mare din județul Maramureş s-a numărat şi un grup format din 50 de credincioşi din localitatea Ilva Mică.
Aceştia au fost însoțiți de cei doi preoți parohi din localitate, Iuliu Brici şi Potra Ştefăniță, dar şi de către preotul Emil Dănilă, care a slujit zeci de ani la altarul bisericii din Ilva Mică.
Prezența lor la acest aşezământ monahal se datorează starețului mănăstirii, protosinghelul Ioil Nicoară, originar din Ilva Mică, care, nu şi-a uitat rădăcinile şi, an de an îi invită atât pe preoții cât şi pe credincioşii din localitatea sa natală să participe la sărbătorile mănăstirii.
Deşi mănăstirea este ocrotită de Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, sărbătorea Sfintei Cuvioase Parascheva are o însemnătate aparte pentru acest loc de rugăciune, fiind hramul secundar al mănăstirii, prilej cu care credincioşii din Ilva Mică au participat şi s-au rugat la Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de preoți.
Pelerinajul la această mănăstire începe să devină o tradiție pentru creştinii ortodocşi din Ilva Mică, prin strădania preoților Iuliu Brici şi Potra Ştefăniță, fiind al treilea an consecutiv în care înălță rugăciuni din acest colț de rai, binecuvântat de Dumnezeu.

Pr. Paul Gavriloaie

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]