Creţu vrea tramvai între Viişoara şi Unirea!

,,Viitorul este o linie de tramvai” – a declarat primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, în cadrul şedinţei ordinare de luni. Afirmaţia primarului vine ca un răspuns la interpelarea enunţată de către consilierul municipal PDL, Gabriel Cordovan, care a ridicat diverse probleme legate de transportul în comun.

,,Din punct de vedere al transportului, avem în contract că se vor dota cu mijloace de transport noi. Sigur, pentru a face acest lucru, trebuie să li se asigure un profit, altminteri nu au din ce să investească. Trebuie să vă amintesc că prin luna decembrie am aprobat subvenţia şi asigurarea unui profit prin care să se poată dezvolta. Sigur, vom urmări ca în acest an, lucrurile să se deruleze în mod corespunzător, să înceapă să se ţină evidenţa într-un mod corespunzător şi să se înceapă să se lucreze cu mijloace de transport noi şi performante”, a spus primarul Ovidiu Creţu.

Edilul a venit şi cu o soluţie ,,europeană” în acest sens...o linie de tramvai, dar în viitoarea legislatură. Creţu le-a mai spus consilierilor că acest proiect trebuie pregătit din timp, astfel ca în perioada următoare de finanţare cu fonduri europene, 2014-2020, ,,să fim cu proiectul în buzunar”, a punctat Ovidiu Creţu.

,,Pentru că discutăm de acest capitol, şi spun acest lucru şi pentru că am participat la o şedinţă a Asociaţiei Primarilor din UE, cred că pentru Bistriţa, nu în această legislatură, dar în viitoarea legislatură, viitorul este o linie de tramvai. În general, în oraşele dezvoltate, în zona centrală nu este permis acccesul autobuzelor pe combustibil, ci numai a celor acţionate electric. Am văzut că sunt locuri de parcare pentru automobilele electrice şi nu sunt locuri de parcare pentru automobile, la modul general. Cred că şi noi trebuie să fim şi noi în pas cu Europa, şi să ne gândim, poate că anul acesta începem nişte studii, ca să pregătim lucrurile, astfel ca în perioada următoare de finanţare cu fonduri europene, mă refer la 2014-2020, dar în 2014 trebuie să fim cu proiectul în buzunar, să depun un proiect pentru un tramvai în Viişoara- Unirea”, a precizat edilul.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]