Cristian Niculae: Parc modern în zona Subcetate – un nou proiect realizat!

Viceprimarul municipiului Bistriţa, Cristian Niculae, anunţă că parcul din zona Subcetate, un proiect realizat prin fonduri europene în doar 4 luni de la demararea șantierului, va fi deschis în cel mai scurt timp după recepția lucrărilor.

"Această zonă s-a dezvoltat mult în ultimii 15 ani. Aici s-au construit locuințe pentru tineri-ANL, locuințe sociale, precum și proiecte rezidențiale private. Parcul era o investiție necesară pentru impactul ce-l produce în creșterea calității vieţii, şi anume  încurajează un stil de viaţă activ, prin urmare reduce costurile asociate menținerii sănătății comunității; încurajează socializarea oamenilor, implicare și prin urmare creează o bună dispoziție generală şi  îmbunătățește calitatea aerului și reduce poluarea în zonă", precizează viceprimarul Niculae. 

Potrivit acestuia, asemenea investiții sunt necesare în continuare în Bistrița, iar pe viitor îşi propun amenajarea a noi zone de recreere și agrement pentru bistrițeni. 

"Amenajarea și reabilitarea malurilor râului Bistrița cu crearea unei zone de promenadă între Puntea Pietonală de la Spitalul TBC și Podul Berăriei, deschiderea acessului pietonal din Parcul Municipal înspre această zonă de promenadă; transformarea zonei din fața Turnului Dogarilor într-un spațiu de evenimente în aer liber multi-funcțional, de tip amfiteatru cu scenă şi amenajarea a două parcuri pentru plimbarea animalelor de companie", sunt alte priorotăţi anunţate de Cristian Niculae. 

Comentarii

14/07/20 12:19
Vizitator

Acest Cristian Niculae (Alias Wannabe) care a împânzit orasul cu moaca lui pe panouri uriase, de parcă am fi in Coreea de Nord, se laudă mereu cu "măretele realizări". De data asta Wannabe ori face pe prostul ori chiar nu stie că de fapt Cartierul ANL Subcetate a fost construit in mandatul primarului Vasile Moldovan, cu mai bine de 20 de ani in urmă, fiind conceput să devină cel mai select cartier al Bistritei, avantajat de asezarea sa pe un platou mai inalt fata de restul orasului, care oferă o priveliste splendidă asupra imprejurimilor. Din pacate din 2008 la primărie a ajuns Cretu cu idei putine si fixe, care a strecurat in cartier cateva „blocuri sociale” pe care le-a populat cu o faună dubioasă, spre dezamăgirea si indignarea locuitorilor de aici.
Apoi, acelasi Wannabe omite să spună că în 2015 acelasi Cretu, a amenajat după mintea lui cea proastă in inima cartierului Subcetate chiar langă biserică un teren de sport, creind astfel un vacarm general si exasperându-i pe cei care locuiesc în zonă, care au actionat primăria in instantă. Astfel la inceputul anului 2018, instanta de judecată obligă primăria să desfiinţeze terenul de sport din Cartierul Subcetate. Pe locul respectiv s-a amenajat acum acest parc pentru care s-au cheltuit 1,3 milioane lei din fonduri europene. Corect ar fi ca la această sumă să fie adăugate si cheltuielile din bugetul local cu amenajarea si desfiintarea terenului de sport, eventual cu recuperarea prejudiciului de la cei vinovati.

14/07/20 16:42
Toni

Cristian Niculae zis Wannabe face tot felul de promisiuni, dar uită că in sedinta Consiliului Local din 17 septembrie 2015, a fost adoptată hotărâre de CL privind amenajarea Pădurii Codrișor ca zonă de agrement ”Pădure-parc Codrișor”. Este vorba de primul primul proiect inițiat de cetățeni pentru care voluntarii Asociației Bistrița Civică au adunat 4.029 de semnături de susținere a proiectului. Cu toate astea, de atunci nu s-a făcut nimic concret ceea ce demonstrază cât pret pun edilii pe dorintele cetătenilor. In schimb s-au cheltuit in prostie bani din bugetul local pe tot felul de tâmpenii ce le-au trecut prin cap unor edili neisprăviti. In schimb, locuitorii din Cluj-Napoca pot decide cum se va cheltui o parte a bugetului local. Primăria face anual un referendum online pentru aprobarea investiţiilor făcute din banii proveniţi din taxe şi impozite locale:
https://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/clujul-oras-romania-oamenii-vor-d...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5