Cristian Parasca (AJFP B-N): Peste 130 de persoane au depus cereri de restituire a taxei auto în doar două zile. Termenul limită este 31 august 2018

Numai în primele două zile, 135 de persoane au depus cererea de restituire a sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule. Bistriţenii s-au grăbit, fără a ţine cont că data limită este 31 august 2018!
„Oamenii au crezut că termenul de depunere este 31 august 2017, nefiind atenţi că este 31 august 2018. Îi rog să nu se înghesuie cu depunerea cererilor, normele de aplicare o să apară până cel târziu 7 octombrie. În ordonanţă (n.n. – OG 52/2017) nu avem toate datele, nu ştim modul în care se va restitui taxa, nu ştim toate documentele pe care trebuie să le depună. Pentru că foarte mulţi dintre contribuabili care şi-au plătit această taxă nu mai deţin chitanţele respective, în ordonanţa respectivă e specificat că trebuie adusă o copie după chitanţă, eu sper ca prin norme să se simplifice, iar cei care nu mai au chitanţa să nu fie nevoiţi să ceară un duplicat de la Trezorerie, să putem noi verifica acest lucru. Să nu purtăm oamenii să depună cereri, să aştepte, să facă copii şi apoi s-o depună tot la noi. Noi am cerut acest lucru, să verificăm noi existenţa chitanţei sau cum s-a efectuat plata, prin ordin de plată sau virament”, a declarat Cristian Parasca, şef ul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud.
Potrivit acestuia, începând cu 1 ianuarie 2007, când s-a introdus pentru prima dată această taxă, în evidenţele Fiscului figurează aproximativ 29.300 de plătitori. În urma acţionării în instanţă şi a contestării taxei, 4.700 de dosare sunt în curs de soluţionare, fie în urma sentinţelor judecătoreşti, fie în urma cererilor depuse până în 1 februarie. „Rămânem la peste 24.000 persoane care nu şi-au cerut taxa de primă înmatriculare”, a mai spus Cristian Parasca.

test2

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]