Cristina Iurişniţi (USR) susţine revalorizarea şcolilor profesionale

Cristina Iurişniţi, candidat pentru Camera Deputaţilor din partea USR Bistriţa-Năsăud, consideră că pentru o educaţie de calitate se impune o finanţare pe măsură, la nivelul de 6% din PIB. În cadrul unei conferinţe de presă, candidatul USR şi-a prezentat priorităţile cu care vine în faţa electoratului pentru a le solicita votul din 11 decembrie.
 
„Ca şi profesor, e clar că sunt interesată de promovarea unui învăţământ de calitate. Prioritatea numărul unu pentru mine este acel 6% din PIB. Voi susţine acest lucru cu tot dragul, pentru că mă gândesc la copiii mei, la elevii mei, îmi iubesc foarte mult meseria. Am avut foarte multe performanţe, elevi la olimpiade naţionale, recent, o fostă elevă de-a mea a fost promovată ca Cetăţean de Onoare al judeţului Bistriţa-Năsăud, ca şefă de promoţie la Sorbona. În acelaşi timp, nu trebuie să-i uităm pe cei care nu au acces la această educaţie, iar prioritatea numărul doi pentru mine este revalizarea şcolilor profesionale. (...) Acele şcoli profesionale trebuie revalorizate, regândite şi cumva realizate în legătură cu ceea ce se întâmplă pe piaţa muncii locală, cu nevoile care se regăsesc în Bistriţa-Năsăud, pe lângă marile întreprinderi sar şi IMM-uri”, a precizat Cristina Iurişniţi.
 
Candidatul USR BN crede că şi depolitizarea învăţământului trebuie să reprezinte o preocupare, un demers care va dura un timp.
 
Cristina Iurişniţi este profesor titular de limba franceză la C.N. „Andrei Mureşanu” Bistriţa, metodist IŞJ B-N, formator naţional, membru în Comisia Naţională pentru Curriculum. Are 45 de ani, absolventă a Facultăţii de Litere, specializarea Română-Franceză din cadrul UBB Cluj-Napoca şi masterat la Universitatea Franche-Comte din Besancon.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]