Criza îngroaşă rândurile şomerilor la IPROEB

Încetinirea creşterii economice a dus la o scădere drastică a numărului de locuri de muncă disponibile în majoritatea statelor europene. Temerile legate de efectele crizei financiare globale asupra economiei determină companiile europene să micşoreze producţia şi să reducă numărul angajaţilor Ameninţarea recesiunii loveşte şi piaţa forţei de muncă din România pe măsură ce tot mai multe companii recurg la îngheţarea angajărilor şi reduceri de personal. Criza financiară îngroaşă şi rândurile şomerilor din Bistriţa.

Un număr de 120 de salariaţi ai producătorului de cabluri IPROEB Bistriţa, din totalul de 653 de angajaţi, vor intra în şomaj tehnic în luna februarie, din cauza scăderii comenzilor, a decis, la începutul săptămânii, Consiliul de Administraţie al firmei.

„Personalul societăţii îşi va desfăşura activitatea la cele şase fabrici de producţie şi la compartimentele funcţionale în funcţie de volumul de comenzi de care dispune, iar personalul fără acoperirea activităţii (direct productivi, indirect productivi şi TESA) va fi în şomaj tehnic, retribuit cu 75% din salariul tarifar lunar, conform Contractului Colectiv de Muncă", se arată într-un comunicat al IPROEB remis pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti.

În ianuarie, o decizie similară a IPROEB a afectat 280 de salariaţi.

USR-PLUS

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]