CS Gloria 2018 BN, eliminată din Cupa României, de SCM Râmnicu Vâlcea. Rămâne lupta în Liga Florilor şi Cupa EHF!

CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud îşi întrerupe parcursulîn Cupa României la handbal feminin, după ce a fost învinsă în optimilede finală de SCM Rîmnicu Vâlcea, scor 21-27 (11-13).

Pentru echipa noastră au marcat Natallia Vasileuskaya - 4 goluri, Laura Pristăvița - 4, Valentina Ardean Elisei - 4, Dziyana Ilyina - 3, Mariana Costa - 2, Daniela Rațiu - 2, Andreea Tetean - 1, Bianca Zegrean - 1.

În poartă, Darly Zoqbi de Paula a avut 6 intervenţii reuşite din 14 aruncări (42%), în timp ce Ljubica Nenezic 7/25 (28%).

Antrenorul principal Horaţiu Paşca a menţionat că au contat în această partidă şi absenţele Nicoletei Dincă, ale Dianei Şamanţ sau ale Andrei Moroianu, dar şi greşelile, ratările sau lipsa de concentrare din anumite momente.

  „E uşor să fii arogant când câştigi, e mai greu să fii modest şi să-şi feliciţi adversarul. A doua repriză noi trebuie să o uităm cât mai repede, dar asta nu ştirbeşte cu nimic meritele echipei din Vâlcea. Noi nu am mai reuşit să ne apărăm. Trebuie să ne facem foarte repede analizele şi să reuşimsă ne echilibrăm, pentru că urmează o etapă extrem de importantăpentru noi la Zalău, cu 3 puncte pus eîn joc. La Zalău a câştigat destul de puţină lume în această ediţie de campionat şi cu siguranţă căşi nouă ne va fi foarte greu. Sperăm să ne echilibrăm repede şi sămergem la Zalău cu o motivaţie în plus pentru că, pentru noi, campionatul  rămâne cea mai importantă competiţie”, a menţionat Paşca.

         Antrenorul principal al Gloriei a remarcat că atunci când a jucat din 3 în 3 zile, echipa a mers bine, iar după o pauză de 10 zile, s-a intrat mai greu în ritm. „Jucăm din nou din 3 în 3 zile şi trebuie să fim foarte atenţi cum gestionăm această perioadă. Vor urma momente extrem de importante şi din viaţa Gloriei, şi în campionat, şi în cupele europene, există nişte şanse pe care mi-ar părea foarte, foarte rău să le ratăm”, a spus Horaţiu Paşca.

*** 

Antrenorul celor de la SCM Râmnicu Vâlcea, Florentin Pera, a precizat că echipa sa a făcut un joc foarte bun la Bistriţa. „Ne-am mobilizat în faza de apărare, am jucat cu foartă multă ambiţie, cu determinare, cu dăruire. Am fost agresivi. Am jucat la nivelul nostru, până la meciul cu Gyor am avut cea mai bună apărare din Liga Campionilor, de asemenea,în România avem cea mai bună apărare. Sezonul trecut am câştigat campionatul cu cea mai bună apărare şi dacă jucăm în acest fel sunt convins că avem şanse la toate obiectivele propuse”, a declarat Pera.

         Acesta nu s-a putut abţine să comenteze cele două victorii ale Gloriei în faţa SCM Râmnicu Vâlcea. „Îi felicit, dar trebuie să ţină cont că anul trecut, în ultima etapă, când am venit la Bistriţa, echipa era în vacanţă, având în vedere că eram deja campioni şi nu mai conta acel meci, iar unele jucătoare nu au mai vrut să rişte accidentări şi nu au mai intrat. De asemenea, în campionat, am venit după un meci cu Buducnost, extrem de greu, care ne-a dat peste cap. (...) Îi felicit, dar cred că e bine să fii puţin mai moderat, mai temperat şi fiecare să ne vedem de echipele noastre”, a mai spus acesta.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5