CSM Bistriţa a învins pe Danubius Galaţi 24-18

         CSM Bistriţa a câştigat, nu fără emoţii, partida cu CSU Danubius Galaţi, scor 24-18 (11-11), contând pentru etapa a 21-a a Ligii Naţionale la handbal feminin. După locurile ocupate în clasament de cele două echipe, ar fi trebuit să fie un meci facil, dar lucrurile nu au stat aşa în teren. 

Fetele noastre au reuşit să puncteze pe tabela de marcaj, de-abia în minutul 10, când erau deja conduse la o diferenţă de 3 goluri şi de-abia în minutul 20 au egalat, la 7. Pauza le-a găsit pe cele două echipe la egalitate, 11-11. În repriza a doua, CSM Bistriţa a preluat pentru prima dată conducerea în minutul 43 şi apoi au menţinut constant diferenţa la 2-3 goluri, până spre final când ne-a distanţat la 6 goluri. 

Au marcat pentru echipa noastră Szilvia Szabo (8), Oana Chirilă (6), Laura Pristăvița (5), Daniela Rațiu (3), Alexandra Orșivschi (1), Magdalena Paraschiv (1). În poartă, Viorica Țăgean a salvat 11 din cele 23 de mingi aruncate de gălățence pe poarta sa (47%), iar Ana Maria Măzăreanu a salvat 5 din ceşe 11 mingi (45%). 

„Mă bucur din suflet pentru cele trei pucte. A fost un meci cu o încărcătură imensă, pentru că veneam după o perioadă de pauză. De obicei, noi începem greu, cu presiune mare. Am întâlnit o frmaţie care luptă pentru supravieţuire în prima ligă, cu obiective total difereite faţă de ale noastre, însă meciurile în compania unor asemenea formaţii sunt cele mai grele şi mie sincer nu mi-au plăcut niciodată.

 

Am început extrem de greu, cred că în primele 10 minute am marcat un singur gol, însă am reuşit momente bune pe apărare şi am rămas în joc. Pe final, ne-am găsit într-o oarecare măsură ritmul. O evoluţie de apreciat în a doua parte a meciului, mai avem mult de lucruri de pus la punct”, a declarat antrenorul principal Horaţiu Paşca.  Acesta le-a urat suporterilor bistriţeni, prezenţi şi de această dată în număr mare la meci, sărbători în linişte şi cu sănătate.

Cu 38 puncte,  CSM Bistriţa este pe locul 5, urmând să joace, etapa viitoare, cu AHCM Slobozia, care luptă tot pentru evitarea retrogradării.  De altfel, Horaţiu Paşca a prognozat că va fi un meci greu, pentru că ambele echipe au nevoie de puncte, dar şi pentru că suprafaţa de joc nu este una acceprabilă la nivel de Ligă Naţională.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]