CSM Bistriţa, la startul pregătirilor, s-a întărit cu şapte jucătoare. Paşca: Locul 7 este un pas înainte

Lotul de jucătoare al CSM Bistriţa s-a reunit marţi dimineaţa, dându-se astfel startul pregătirilor pentru sezonul competiţional 2017-2018. Din echipa care a terminat pe locul VIII şi a cucerit medalie de bronz la Cupa României, au plecat nu mai puţin de şase jucătoare, şi anume Andrada Maior Paşca, Gabriela Preda, Marinela Gherman, Oana Cârstea, Simina Vezentan sau Daniela Crap.
În schimb, la Bistriţa au ajuns Andreea Tetean (coordonator de joc, de la U Cluj), Nicoleta Dincă (extremă stânga, de la Corona Braşov), Viorica Ţăgean (portar, de la U Cluj), Almudena Rodriguez (inter dreapta, de la Rocasa Gran Canaria), Alexandra Orşivschi (extremă stânga, de la HC Dunărea Brăila), Roxana Cîrjan (pivot, de la Laczpol Gdansk), Bianca Zăgrean (extremă stânga, de la Minaur Baia Mare).
„Văd multe feţe noi, văd jucătoare cu care am lucrat în trecut, cărora le mulţumesc că au revenit la Bistriţa şi multe alte jucătoare pe care mi le-am dorit foarte tare şi până la urmă le-am văzut aici. Plecăm la drum într-o formulă relativ nouă, cu destul de multe transferuri, cu şapte jucătoare noi, cu o jucătoare străină, în premieră. Am insistat foarte mult în vara aceasta astfel încât să ne scădem media de vârstă pentru că ne gândim şi la viitorul îndepărtat. Chiar dacă va fi mai greu să ne omogenizăm, am luat-o de la capăt, pe un alt drum, cu uşor alte obiective, trebuie să facem diferit”, a declarat antrenorul principal Horaţiu Paşca.
Potrivit acestuia, va urma o perioadă de pregătire pe plan local. „În 23 iulie vom pleca la Colibiţa, într-un stagiu de pregătire de şapte zile, ne întoarcem în 30. Vom continua pregătirea pe plan local. Probabil că primele meciuri vor fi în turneul de acasă, din 12-13 august, unde sper ca lumea să fie într-un număr cât mai mare, pentru că am adus la acest turneu echipe cu pretenţii mari în acest campionat, în sezonul următor, şi anume Corona Braşov, CSM Roman şi eventual Clujul”, a meţionat Paşca.
În opinia sa, noua ediţie de campionat va fi destul de echilibrată, iar odată cu modificarea Legii sportului, care permite finanţarea cluburilor, „toată lumea îşi doreşte foarte mult să se întărească”.
„Am văzut multe transferuri făcute de toate echipele, fiecare vine cu obiective îndrăzneţe. Având în vedere că anul trecut am terminat pe locul VIII, la câteva puncte de locul VI, cu siguranţă că ne dorim ceva mai mult. Cred că dacă vom reuşi să terminăm pe locul VII va fi un pas înainte pentru noi. Ne-am dorit întotdeauna să creştem treptat, să creştem solid, în aşa fel încât în câţiva ani să fim o forţă de care se teme toată lumea la nivel naţional”, a mai spus antrenorul principal al CSM Bistriţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]