alp
 

Cu actualul statut, FC Progresul Gloria Bistriţa nu poate primi bani de la autorităţi

Autorităţile locale şi judeţene nu pot aloca bani pentru FC Progresul Gloria Bistriţa din cauza statutului acestui club, asta pentru că există încă legături cu ceea ce însemna ACF Gloria 1922 Bistriţa, aflată acum în insolvenţă.

          “Ca să putem finanţa Gloria, aşa cum este ea acum, o echipă pornită dintr-un club în insolvenţă, trebuie modificată Legea 69/2000, trebuie modificată Legea 130, trebuie modificat Ordinul 130. Formula cum se modifică o avem, e o chestiune destul de dificilă obţinerea modificării celor trei acte normative. Fără asta nu putem finanţa Gloria, cea care este astăzi. Nici în baza Legii 350 (n.n. - privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice).

          Dacă nu ar fi în insolvenţă, la ora actuală s-ar putea finanţa în baza Legii 350/2005. Dar noi, la Bistriţa, ca şi în toate oraşele, nu am prins, la începutul anului, banii aceştia în program.  Atunci, trebuie să aşteptăm anul viitor. În Situaţia în care e Gloria acum, nci la anul nu putem finanţa. Dar celelalte  - handbal sau volei sau un club nou  - pot fi finanţate pe Legea 350 dacă în cadrul programului de început de an este prevăzut sectorul respectiv”, a explicat, în cadrul unei conferinţe de presă, Ovidiu Creţu,  primarul municipiului Bistriţa.

    ***

      Şi preşedintele CJ, Radu Moldovan, a recunoscut că Gloria are o situaţie aparte. “În discuţia avută acum două săptămâni, cu mai multă lume, a existat şi disponibilitatea din partea actualei conduceri a Gloriei ca, dacă legea va fi modificată într-un fel, să facă demersurile necesare şi ei pentru a ajunge la soluţia în care să poată fi finanţat clubul.  Noi aşteptăm modificările legii, am înţeles că e plecat de la minister, aşteaptă avizarea de la Finanţe şi sper ca într-un termen cât de scurt să avem o hotărâre de Guvern, o Ordonanţă care să reglementeze acest lucru”, a punctat preşedintele CJ.

          Radu Moldovan a adăugat că, din păcate, la Gloria au mai apărut şi orgolii. “Aş vrea să fie foarte clar: pe mine mă interesează ca această activitate fotbalistică, care este un act social, să continue. Mă interesează foarte tare ca bazele, zona de copii şi juniori, să nu fie abandonate, sub nicio formă”, a precizat preşedintele CJ. 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]