Cu Ponta şi Teodorovici alături, primarul din Beclean s-a lansat în lupta pentru al cincilea mandat

În faţa mulţimii adunate în centrul civic din zona administraţiei publice locale, cu cel mai mare steag din ţară pe fundal, primarul Nicolae Moldovan şi-a lansat vineri după-amiaza candidatura pentru cel de-al cincilea mandat consecutiv. Într-o manifestare scurtă şi la obiect, edilul a avut alături familia, echipa de lucru, dar şi pe ex-premierul Victor Ponta, care din 2003-2004 tot vine în Beclean şi “n-a uitat niciodată de noi, de dumneavostră, spre deosebire de alţii”, şi de Eugen Teodorovici, “cel mai simpatic ministru pe care l-am cunoscut în viaţa mea”, fost deţinător al portofoliului Fondurilor Europene şi mai apoi al Finanţelor Publice.

Primarul Nicolae Moldovan: “Am decis să vin la muncă şi în următorii patru ani”
“Nu s-au terminat problemele în oraşul Beclean, de aceea am decis să vin la muncă şi în următorii patru ani”, a concluzionat primarul cu 20 de ani de experienţă în administraţie, din care patru a fost consilier local, după ce a trecut în revistă implicarea Guvernului Ponta în devenirea oraşului de pe Someş, în evitarea închiderii spitalului, în reconstrucţia de şcoli, drumuri, grădiniţe, în prioritizarea centurii ocolitoare la nivel central, în atragerea fondurilor europene, în modernizarea infrastructurii de apă şi canalizare. “Administraţia nu se face peste noapte”, a avertizat Nicolae Moldovan, hotărât să rămână în funcţie, “aşa cum mă ştiţi”, “cât veţi decide dumneavoastră să vă reprezint” la Guvern, la judeţ şi oriunde e nevoie.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan: “Poate aşa a vrut Dumnezeu”
Comunitatea unită în jurul “unuia dintre cei mai buni primari din ţară” e, în opinia preşedintelui Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, una dintre cheile reuşitelor de la Beclean. Regretele vin, în altă ordine de idei, din faptul că în urma evenimentelor din noiembrie 2015 “bunul nostru prieten” “a luat decizia să plece”; de altfel, părerile de rău sunt doar parţiale, a subliniat cel care administrează Bistriţa-Năsăud, cu gândul la faptul că “poate aşa a vrut Dumnezeu, să vedeţi ce înseamnă un guvern ce iubeşte ţara şi oamenii şi unul ce se reprezintă doar pe sine”. Argumentaţia a venit imediat: în 2015, Guvernul Ponta a atras 5 miliarde de euro din fonduri europene, guvernul tehnocrat, zero.

Fostul ministru de finanţe, Eugen Teodorovici: Sunt puţine locuri în ţară cu aşa cinste pentru simbolurile naţionale
Comparaţiile au ieşit cam în acelaşi ton şi din cuvântările fostului membru din Executiv, Eugen Teodorovici, impresionat de impetuozitatea din zare a drapelului naţional, nemaiîntâlnită la asemenea intensitate: e uşor să fii ministrul finanţelor când premier a Victor Ponta; azi auzim doar că nu sunt bani, un nonsens pentru o ţară ca România. Soluţia, crede fostul demnitar, stă in oameni competenţi în funcţiile cheie. “Avem un guvern care nu lucrează pentru noi, şi acest lucru doare”, pentru că ne duce ţara în jos. “România vrea altceva, nu mai vrea un guvern de tehnocraţi”. “Iubim ţara în care trăim şi nu vom pleca niciodată de lângă dumneavoastră”, a conchis oaspetele, nu înainte de a conştientiza populaţia: “aveţi un primar care luptă pentru dumneavoastră” şi un preşedinte de Consiliu Judeţean capabil să joace la nivel central, să ceară şi să obţină.

Victor Ponta, un fost prim-ministru cu fruntea sus printre oameni
Pentru fostul premier, toate drumurile din zonă trec, neapărat, prin Beclean, nu doar că amplasarea e de aşa natură, ci mai ales pentru că aici sunt “oameni cu care pot să mă mândresc”: “aveţi un primar extraordinar” şi un preşedinte bun pentru Bistriţa-Năsăud. “V-am dus dorul de ceva timp, de când nu ne-am văzut. Cred că nu o să se supere nimeni dacă spun că, din Ardeal, Becleanul e oraşul pe care îl iubesc cel mai tare”, a declarat Victor Ponta, bucuros să constate că oamenii pe care-i susţine şi-au făcut datoria faţă de cetăţeni. “Pot să merg cu fruntea sus oriunde”, a subliniat ex-premierul, cu mândria că, atât cât a fost în funcţie, oamenilor li s-au adăugat venituri, nu li s-au diminuat: niciunui pensionar, niciunui pompier, militar, profesor etc. nu i s-a tăiat un leu; “n-a fost un proiect bine făcut pe care să nu-l finanţăm”; “ne-am făcut datoria faţă de români şi faţă de România”. Acum, tot răul spre bine, crede fostul şef al Executivului, căci e loc de comparaţii: ca Meşterul Manole, construim şi o luăm de la capăt, ce s-a făcut în 2015 se strică în 2016. “Nici dacă trecea uraganul nu era aşa dezastru”, a completat oaspetele în faţa ziariştilor, cu referire explicită la crizele din sănătate (cazul bebeluşilor morţi în spitale şi scandalul dezinfectanţilor din unităţile medicale). “Şi mai e ceva în România: de câte ori lucrurile merg bine, oamenii îi votează pe alţii, când merg rău, ne votează pe noi”, a constatat Victor Ponta, continuând tăios: “Ştiţi că unii au zis că lor le plac casele. Mie îmi plac copiii; şi când văd aici copii mă gândesc cu bucurie şi responsabilitate” să facem în aşa fel încât să aibă aici şcoala, drumul, spitalul de care au nevoie, pentru ca peste 15 - 20 de ani să nu trebuiască să plece, ci să poată trăi în ţara lor, nu de alta, dar în străinătate e frumos, e bine, dar nu e ca acasă . “Răul câştigă dacă cei buni nu fac nimic”, “Ne vedem în curând la Beclean!”, a concluzionat fostul premier, declarându-se responsabil să fie alături de oameni care construiesc: Nicu, Radu Moldovan şi aşa mai departe.
Şi la sosire, şi la retragere, Victor Ponta a făcut băi de mulţime, a stat de vorbă cu oamenii şi s-a fotografiat cu localnicii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5