Cuiul lui Pepelea

Vă făcură-ţi de rahat, chipurile, pentru „hancliş cap pătrat”!, ca monoame de palate, ce clamează c-au dreptate, când, de fapt, doar pupă –n spate ... găoaze osificate
Epigrame şi catrene
- cu „ghiocei” ... în teme -
Mărţişorul
Privindu-l şi sub alt aspect,
Pe-acest răvaş de primăvară,
Oricât ar fi el de select,
E tot un fel de ... "tras pe sfoară"!
Ion Grosu
Doar primăvara
Doar primăvara e minunea
Când o femeie oarecare
Are frumoasă ... goliciunea.
Cu Ţara-i invers şi ne ... doare!
Ioan Crăciun Petrişan

Primăvara şi primăverile
Cum vremea, fără de tăgadă
Tot curge, cum e şi firesc,
Ies ghiocei de sub zăpadă,
Dar şi la tâmple înfloresc ...
Nicolae Peiu
Apicola
De când miroase-a primăvară,
Un gând mă-ndeamnă permanent:
Albinele trudesc la ţară,
Iar trântorii în Parlament.
Ionel Iacob-Bencei
Să nu uităm ... trandafirii
- Trandafirii de ce oare
S-au unit a doua oară!?
- Şi-au dat seama că c-o floare
Nu se face ... primăvară.
Vasile Iuşan
Semn că vine primăvara
Anotimpul aşteptat,
În ţară va fi prezent,
C-a tunat şi fulgerat
Azi în Parlament!
Girel Barbu
Astenie de primăvară
Sunteţi astenici, nemâncaţi
Şi vi s-a ascuţit şi barba;
De foame n-o să mai răbdaţi
C-a început să crească ... iarba!
Traian Conciatu

Ideal
Spre sfârşitul primăverii,
Cred c-aş fi chiar mulţumit,
În genunchi să stau, smerit,
Lângă moaştele ... puterii.
Viorel Cacoveanu
Ce folos că vine ...
Sosit-a blânda primăvară
Şi renunţăm la haine groase
Vânt nou adie, dar afară,
Tot a corupţie miroase.
Dan Căpruciu

Epitaf
Pe lespedea unui punctual
Înţelegeţi-mi impasul:
N-am păţit în viaţa mea
Ca să-mi sune mie ceasul
Şi să nu mă pot scula ...
Gavril Glodeanu
Caricatura

Celebri şi în anecdote

Cineva îl întrebase pe scriitorul Victor Hugo, ajuns la etapa: „greu la deal, cu bojocii slabi”(n. 26 februarie 1802 - d. 22 mai 1885):

- Vi s-a întâmplat să aveţi vreun semn care să prevestească celebritatea de care vă bucuraţi?

- Da -, răspunse scriitorul. A fost aşa o întâmplare. Mă întorceam acasă odată seara târziu, am sunat la uşă, dar nimeni nu se grăbea să-mi deschidă. În momentul acela am simţit o chemare acută de a urina şi cum nu aveam altă soluţie, am fost nevoit să-mi uşurez beşica urinară chiar în pragul casei. Taman atunci trecea prin preajmă un drumeţ oarecare şi văzând ce fac, se răsti la mine:

- Ia ce porc! Cum îţi permiţi să faci asta chiar la uşa lui Victor Hugo?!

GLUME ... ambiguu-ambigene, de „utilizat” ca … „ATÂRNĂTOARE” la MĂRŢIŞOARE

Stau şi mă gândesc: oare e întâmplător faptul că tot ce denumeşte ceva care te enervează, te pune în pericol sau te distruge, pare a fi FEMININ? Iar apoi, tot ce ne alină, ne bucură şi ne mai dă un ţel în viaţă este de natură MASCULINĂ?

Voi, femeile, sunteţi: O ploaie, O zapadă, O grindină, O furtună.
Noi suntem: UN soare, UN timp frumos, UN paradis. Stau si ma uit, chiar nu aveti noroc: O bucătărie, O veselă, O mătură, O căldură, O mizerie.

Noi suntem: UN repaus liniştit într-UN fotoliu confortabil, citind destinşi UN ziar şi ascultând UN jurnal, asta dacă nu veniţi voi să semănaţi O discordie sau să ne faceţi O şicană.
Voi, femeile, vă daţi mari că aveţi O telecomandă, dar priviţi la UN televizor, unde noi alegem UN post care îl dorim.
În trecut, pentru a face calcule aveaţi O numărătoare prăpădită, acum bărbaţii au inventat UN calculator.

Şi ceea ce va defineşte, sexul, tot UN sex se spune şi niciodată O sex. Cand vă simţiti bine, trăiţi, nu-i aşa, UN orgasm, iar dacă o daţi în bară vă alegeţi cu O frustrare.

Voi puteţi avea O carte de credit, dar aceasta nu înseamnă nimic fără UN cont.

Ce poate provoca O problemă care se poate transforma într-O catastrofă? O eroare de pilotaj, O pană de benzină, O proastă vizibilitate, O întrerupere de curent.

Voi pentru a ne înrobi doriţi O căsătorie, dar există şi eliberarea care este UN divorţ.

Este limpede că, limba română a fost inventată de UN bărbat, care nu a avut deloc O inimă!!!

Bancurile ediţiei
- ca „şnururi împletite” din ... EL&EA -
Femeia vrea ca un singur bărbat să îi satisfacă toate dorinţele, pe când bărbatul vrea ca toate femeile să-i satisfacă o singură dorinţă!
#
Într-o zi soţul vine de la serviciu şi nu poate băga maşina în garaj deoarece pe drumul spre garaj erau trântite bicicletele copiilor. Dă să bage bicicletele în garaj şi găseşte jeepul deschis şi câinele plin de noroi întins pe banchetă. Intrigat, intră în curte unde vede copiii într-o baltă de noroi, piscina era şi ea plină de noroi, copii se jucau cu furtunul.

Intră în bucătărie, nu fără a observa că geamul de la uşă era plin cu pălmuţe de ciocolată, clanţa îmbrăcată în felii de şuncă şi gaura cheii înfundată cu un cârnat. În bucătărie curgea apa, frigiderul era deschis şi conţinutul lui vărsat pe podea, farfurii şi pahare murdare, peste tot. Pe masă o baltă de suc. Pe jos, nu se putea călca altfel decat, pe mâncarea căţelului sau în conţinutul borcanelor de murături.

Începe să îşi caute soţia prin toată casa. Era un vacarm ... televizorul şi calculatorul cu jocuri erau date la maximum ... Intră în baie unde prosoapele pluteau pe podea într-o baltă de apă murdară şi sulurile de hartie igienică erau derulate pe pereţi, tavan, prin cadă şi pe mânerul de la uşă.

În sfârşit îşi găseşte soţia în dormitor, relaxată, cu o mască pe faţă, bigudiuri în păr. Citea o carte şi asculta muzică cu căştile pe urechi. O întreabă ce s-a întâmplat. Ea îi răspunde:

- Îţi aduci aminte când te întorceai acasă şi mă întrebai ce am făcut toată ziua? Eehh ... astăzi, de MĂRŢIŞOR, nu am făcut nimic!!!
#
Luna de miere, el citeşte ziarul în sufragerie. La un moment dat simte un miros puternic de ars.
- Iubito, gătesti sau calci?
#
La vârsta de 50 de ani, femeia primeşte, de 1 Marie, din partea bărbatului, o sticlă cu lapte. Nedumerită îl întreabă:
- Dar de ce dragă tocmai o sticlă cu lapte?
- Păi, draga mea nevastă ... la 20 erai fermecătoare, ţi-am adus o floare ... la 30 erai dulce ... ţi-am adus o şampanie ... la 40 erai fierbinte, ţi-am adus o pâine caldă ... însă acu' la 50 te-ai făcut cât o vacă şi ţi-am adus nişte lapte ...
- Da, dragul meu, eram eu ca o floare la 20 ani, însă nu tu ai rupt prima petală ... eram eu la 30 ca o şampanie de dulce... însă tu mă agitai, alţii mă sorbeau ... la 40 eram eu fierbinte ca o pâine, însă tu mâncai coaja, alţii miezul ... iar acum la 50, oi fi eu ca o vacă, însă când pleci tu de acasă ... vin taurii la uşa şi întreabă: boul e acasă!?...
#
Un bărbat se întoarce seara târziu de la o băută cu pretenii. Intră în casă nervos, bate cu pumnu' în masă şi strigă la nevastă-sa:
- Femeie, cine e şefu' în casa asta?
Femeia, scurt,îi scapă un dos de palmă peste gură.
Bărbatul resemnat:
- Da' ce? Nici măcar să întreb n-am voie?
#
O profesoară de franceză spune elevilor săi că, în limba franceză, spre deosebire de cea engleză, substantivele sunt clasificate, fie ca substantive masculine, fie ca substantive feminine:
Casa este feminin – „la maison”.
Creion este masculin – „le crayon”.
Evenimentul începe în momentul în care un student a întrebat: Ce gen este „calculator”? În loc să le dea un răspuns, profesoara a împărţit aula în două grupe, bărbaţi şi femei şi le-a cerut să decidă singuri dacă „calculator” ar trebui să fie un substantiv masculin sau feminin. Fiecărui grup i s-a cerut să dea patru motive pentru a susţine alegerea.
Grupul masculilor a hotărât: „calculator” sigur ar trebui să fie de gen feminin (la computer) deoarece: 1.Nimeni altcineva în afara creatorului lor, nu le înţelege logica 2.Limbajul comun pe care-l folosesc să comunice cu alte calculatoare este de neânţeles de către oricine altcineva 3.Chiar şi cele mai mici greşeli sunt păstrate în memorie pe termen lung, pentru posibile aduceri aminte 4.Cum îţi iei unul, te trezeşti cheltuind jumătate din salariu pentru accesorii.
Grupul femelelor, totuşi, a ajuns la concluzia că substantivul „calculator” ar trebui să fie masculin (le computer) deoarece: 1.Ca să poţi face ceva cu el trebuie să-l „porneşti”; 2.Are o mulţime de informatii, dar nu poate gândi singur; 3.Presupunem că el ar trebui să te ajute să rezolvi probleme dar, în marea majoritate a cazurilor, el este problema; 4.Cum îţi iei unul, realizezi că, dacă ai mai fi aşteptat puţin, ai fi putut avea un tip mai bun.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5