Culorile Orientului adunate în covorul tău

Alegerea covoarelor pentru locuințe a fost dintotdeauna o adevărată provocare, deoarece tendințele au propus mai mereu schimbări uimitoare. Ce a rămas constant în timp însă este frumusețea debordantă și capacitatea acestora de-a transforma orice loc într-o lume de basm. De la covoare persane la covoare moderne, importanța lor este de netăgăduit. 

Dacă extrapolăm puțin, putem privi covoarele casei noastre ca pe niște tablouri de mare preț. Adevărul este că gama de covoare moderne aduce în prim-plan culoarea și creativitatea, caracteristici care în trecut existau în mai mică măsură.  

Ce fel de covoare poți alege pentru casa ta?

Covoarele sunt o modalitate de exprimare astăzi și nu doar un mijloc de acoperire a unor zone dificile ale casei. Din acest motiv culoarea devine foarte importantă, mai ales în contextul decorațiunilor moderne, destul de simpliste. În ultimii ani se poartă din ce în ce mai mult albul pentru mobilă, sau nuanțele de bej, drept pentru care poți aduce culorile Orientului în casa ta. Modele geometrice sau linii fine, contraste și culori tari, aproape orice este permis atunci când vine vorba despre alegerea covorului potrivit. 

Covorul potrivit pentru living

Livingul este practic cea mai mare cameră a locuinței tale și din acest motiv este cea mai amplă pânză pe care să-ți pictezi propria poveste. Dacă mobila este uni, atunci vei putea alege covoare în nuanțe de vișiniu, bej sau negru, toate asamblate într-un amalgam modernist.  Covorul pentru living trebuie să fie suficient de mare încât să se încadreze perfect în peisaj, să nu depășească marginile mobilei și, foarte important, să nu acopere în totalitate parchetul. Moda acoperirii în totalitate a pardoselii a trecut deja, iar astăzi se poartă destul de mult deschiderea, ideea de spațiu. Un covor va putea pune în valoare astfel pardoseala aleasă, fără a o ascunde, mai ales că în prezent pardoselile moderne sunt și ele realizate din materiale care mai de care mai frumoase. 

Covorul potrivit pentru dormitor

Pentru dormitor poți alege covoare asemănătoare traverselor, de formă dreptunghiulară, pe care să le așezi la stânga și la dreapta unui pat matrimonial. În funcție însă de așezarea mobilei, poți pune un astfel de covor frumos colorat, în nuanțe de arămiu sau roșu chiar în fața patului, mai ales dacă decorul camerei permite acest lucru. 

Covorul potrivit pentru bucătărie

Bucătăria este perfectă atunci când covoarele sale au nuanțele cafelei. Maro, bej, auriu, cappuccino, sau alb, acestea sunt culorile de folosit pentru un plus de culoare în bucătăria ta. În plus, unele covoare sunt personalizate cu mesaje sau imagini specifice bucătăriei, contribuind la un efect extraordinar în ceea ce privește decorarea și amenajarea. 

Covorul de bucătărie este în general de dimensiuni mai mici, mai ales dacă vorbim despre bucătării mai ample, amenajate cu insule de bucătărie. În cazul bucătăriilor obișnuite, specifice locuințelor de bloc, se pot folosi covoare la fel de colorate însă mai ample, deoarece contribuie la un efect de mărire a spațiului. 

Covorul potrivit pentru hol și scări

Vei vedea că aceleași nuanțe pline de pasiune pot fi adoptate chiar și pentru scări și holuri, pentru că se creează o senzație de unitate în locuința ta. Holurile sunt suprafețe ce necesită acoperirea, deoarece sunt zonele cu cel mai mare trafic din toată casa.  Covoarele potrivite trebuie alese cu grijă, căutând cu atenție culorile care să definească cel mai bine personalitatea fiecărei camere. În definitiv, casa ta trebuie să se transforme într-un spațiu primitor și frumos, unic și special, care să contribuie la starea ta de bine.

Culorile Orientului, nuanțele cafelei sau farmecul Africii, oricare dintre aceste noțiuni de culoare te pot ajuta să-ți definești casa așa cum dorești, având astfel confortul la picioarele tale.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/Vra_DPrrBlE

 

 


 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5