Cum alegem usi din lemn: ghidul cumparatorului

Usile sunt elementele de design care, dincolo de utilitatea lor evidenta, intregesc si transforma estetica de ansamblu a unei locuinte. Majoritatea cumparatorilor aleg in continuare usi din lemn de interior si exterior, cu toate ca piata de profil abunda in optiuni de materiale. Acest lucru se datoreaza calitatii si caracteristicilor unice ale materialului.

Asa cum probabil ca stii, atunci cand te gandesti sa achizitionezi usi din lemn, estetica este numai unul dintre aspectele pe care trebuie sa le iei in considerare.

Cum alegem usi din lemn in 4 pasi

Producatorii pun la dispozitie o gama larga de usi din lemn, optiunile in ceea ce priveste sistemele de siguranta, de inchidere si deschidere sau design sunt numeroase. Astfel ca, uneori alegerea unui produs se poate dovedi dificila.

Pentru a face alegerea corecta pentru casa ta, exista trei elemente importante in functie de care ar trebui sa achizitionezi o usa din lem: designul, marimea, tipul de lemn si costurile.

1. Designul

Indiferent ca vorbim despre usi din lemn de exterior sau interior, designul trebuie sa armonizeze stilul arhitectural, respectiv de amenajare. In cazul usilor din lemn de exterior, ele trebuie sa se incadreze discret in cromatica si arhitectura fatadei sau sa iasa in evidenta intr-un mod placut. In cazul usilor din lemn de interior, acestea trebuie alese in functie de stilul de amenajare clasic sau modern.  

2. Marimea

Daca nu esti dispus sa mai investesti timp sau energie in modificari ulterioare, poti alege usile in functie de marimea golului de usa. Astfel vei hotari daca vei achizitiona usi simple sau usi duble.

3. Tipuri de lemn pentru usi din lemn

Fiecare tip de lemn detine proprietati unice si este bine sa le cunoastem pentru a alege in cunostinta de cauza. Iata care sunt cele populare tipuri de lemn pentru usile de exterior si interior:

  • Lemnul de mahon este cea mai populara alegere in randul producatorilor care executa produse la cele mai inalte standarde calitative; proprietatile lemnului de mahon faciliteaza o prelucrare si finisare ireprosabile, iar produsul final este unul de o eleganta desavarsita;
  • Lemnul de stejar si, in special, lemnul de stejar alb, are o rezistenta mare la umezeala si condens; usile din lemn de stejar sunt ideale pentru incaperile cu trafic mare datorita durabilitatii lor sporite;
  • Lemnul de cires, desi nu are o rezistenta la fel de mare precum stejarul, compenseaza prin aspectul deosebit;
  • Lemnul de plop confera o izolatie termica si fonica ireprosabila, iar usile realizate din acest tip de lemn se numara printre cele mai accesibile din punctul de vedere al pretului;

4. Costurile

Exista doua costurile pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand cumperi usi din lemn: costurile de achizitie, in primul rand, precum si costurile de intretinere, care sunt si ele la fel de importante. Acestea presupun eforturile si resursele financiare necesare pentru a mentine functionalitatea usilor din lemn pe o perioada cat mai indelungata.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]