Cum alegi cuvertura de pat: Criterii esențiale pentru cea mai inspirată decizie

Alegerea inspirată a unei cuverturi de pat are la bază criterii cu țin nu doar de nuanța acesteia, ci și de materialele sale, modul în care se potrivește cu decorul general al camerei, sau de dimensiunile compatibile cu patul. 

Dacă ții cont de aceste aspecte, atunci când comanzi online cuverturi la preturi accesibile, o serie întreagă de beneficii vor veni la pachet odată cu produsul ales: confort deplin, armonie estetică, economii în bugetul familiei pentru astfel de cheltuieli. 

Cum alegi cuvertura pentru pat: Materialul său 

Alegerea materialului exterior al cuverturii ține de preferințele tale, în materie de confort. Plecând de la aceast aspect, criteriul de față propune o listă cu materiale, fiecare dintre acestea fiind asociat unor proprietăți despre care discutăm chiar acum: 

Cuverturi din bumbac

Bumbacul este un material ușor, ce permite o aerisire foarte bun[. O astfel de țesătură este rezistentă la spălări multiple, fără a se deteriora cu ușurință. 

Dacă vrei să faci o alegere cât se poate de inspirată a cuverturii din bumbac, îți recomandăm un produs al cărui material are o țesătură cu densitate cât mai mare, așa cum este, de exemplu, bumbacul egiptean. 

O astfel de țesătură garantează un mix perfect de confort și rezistență, la un preț pe măsura calității oferite. 

Cuverturi din bumbac și poliester

Această combinație de țesături mai poartă și denumirea de policoton. Cuverturile realizate dintr-un astfel de material sunt cât se poate de practice, garantând atât beneficiile pe care le oferă bumbacul, cât și cele garantate de poliester. 

Un alt beneficiu al cuverturilor realizate din policoton este reprezentat de prețul mult mai accesibil, comparativ cu produsele realizate 100% din bumbac sau bumbac egiptean. 

Se curăță cu ușurință la programul dedicat al mașinii de spălat, iar din punct de vedere al senzațiilor tactile oferite, cuverturile din bumbac și poliester sunt plăcute la atingere și extrem de moi. 

Cuverturi de pat din mătase 

Mătasea este un material hipoalergenic, având o serie de beneficii clare pe care achiziționarea online a unei astfel de cuverturi le poate aduce în casa ta. Aspectul acesteia inspiră eleganță, iar confortul oferit este compatibil cu serile reci de iarnă. 

Motivul este unul cât se poate de simplu: cuverturile din mătase asigură căldura de care ai nevoie, când vremea de afară înregistrează temperaturi scăzute. 

Un dezavantaj al cuverturilor din mătase ce merită menționat: acestea sunt mai pretențioase la spălare, comparativ cu celelalte două categorii menționate anterior. De aceea, se recomandă citirea cu atenția instrucțiunilor de pe etichetă, privind spalarea sa. 

Cum alegi cuvertura pentru pat: Umplutura sa 

Cele mai des utilizate umpluturi pentru cuverturi sunt: 

Umpluturile din bumbac pentru cuverturi 

O astfel de țesătură oferă aceleași proprietăți ca o țesătură exterioară a cuverturii: lasă pielea să respire, este ușoară și dovedește o rezistență sporită la spălări îndelungate.

Umpluturile din lână pentru cuverturi 

Cuverturile umplute cu lână au prețuri mai mari, comparativ cu alte modele, însă oferă confort pe măsura așteptărilor, mai ales în lunile de iarnă. Dezavantajul unei umpluturi din lână pentru cuvertură este că se curăță greu și nu se recomandă persoanelor cu alergii. 

  Umpluturile din materiale sintetice pentru cuverturi

Acestea sunt cuverturi la prețuri accesibile, ce pot conține umpluturi din materiale hipoalergenice. Acest lucru le poziționează ca fiind produse ideale pentru persoanele cu alergii, sau pentru cei care au un buget prestabilit de cumpărături. 

Cum alegi cuvertura pentru pat: Dimensiunile sale

În cazul cuverturilor pentru pat, alegerea corectă a dimensiunilor rezolvă două aspecte cât se poate de importante:

(1) oferă o acoperire estetică a întregului pat, astfel încât să nu rămână “la suprafață” anumite zone ale lenjeriei de dedesubt; 

(2) permit un confort termic mai bun, atunci când sunt utilizate în timpul nopților de iarnă. 

În cazul dimensiunilor potrivite pentru cuvertură, măsurile ideale sunt cu 10 cm mai mari decât lățimea și lungimea patului peste care o vei așeza. 

Așadar, măsoară cu atenție dimensiunile patului, apoi accesează link-ul de mai sus pentru a descoperi oferta de cuverturi la prețuri accesibile. 

Cum alegi cuvertura pentru pat: Cromatica

Poți merge pe două variante: 

  1. Optezi pentru nuanțe ce sunt compatibile cu restul decorului din camera respectivă;
  2. Optezi pentru pentru nuanțe complementare cu ideea cromatică generală a spațiului respectiv, pentru o armonie a culorilor pe gustul tău. 

Pentru sugestii în acest sens, poți căuta pe Google idei de amenajare  interioară a dormitorului, sau sugestii cromatice pentru elementele din acest spațiu, astfel încât să poți găsi alternative raportate la culorile din camera ta. 

Acum, tot ce trebuie să mai faci este să pui în practică aceste criterii de alegere, pentru a găsi cea mai potrivită cuvertură de pat pentru gusturile tale și bugetul de care dispui!


 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5