Cum să alegi încălțămintea potrivită pentru evenimente speciale

 

O pereche de pantofi incomozi sau pur și simplu nepotriviți ocaziei ne poate ruina întreaga apariție. Însă, dincolo de rolul estetic pe care îl îndeplinește, încălțămintea pe care o purtăm zilnic, dar mai ales cea pe care o alegem în timpul evenimentelor speciale, are un rol decisiv în setarea gradului nostru de confort. Pentru a evita aceste situații neplăcute, ne-am gândit că un ghid despre alegerea încălțămintei potrivite pentru ocazii ți-ar prinde foarte bine. 

 Așadar, iată care sunt sfaturile noastre pentru a-ți completa ținuta cu încălțămintea adecvată!

Alegerea pantofilor în funcție de specificul evenimentului

Specificul evenimentului se află pe lista celor mai importante criterii în funcție de care trebuie să ne alegem pantofii pe care îi vom purta. Dacă, în timpul plimbărilor sau al altor tipuri de evenimente mai puțin formale, restricțiile nu sunt așa de numeroase, alegerea încălțămintei devine o provocare în cazul ocaziilor deosebite.

 În cazul petrecerilor formale, vom miza mai degrabă pe opțiuni clasice și elegante. Prin urmare, balerinii sau sandalele cu talpă ortopedică nu reprezintă variante demne de luat în calcul. Nu mai este cazul să spunem că pantofii sport nu sunt nici pe departe potriviți pentru nunți, botezuri, cocktail-uri sau petreceri corporate. Așadar, ce putem alege în acest caz?

 Pantofii stiletto vor fi întotodeauna o opțiune sigură și foarte rafinată,  aceștia asortându-se cu ținutele elegante, business sau semi-formale. De exemplu, pentru un cocktail, este de preferat să evităm pantofii cu un design opulent, mult prea încărcați. În schimb, ținutele de gală sau de bal pot fi accesorizate cu sandale strălucitoare sau cu încălțăminte cu diverse elemente decorative.

 Indiferent de modelul ales, asigură-te că investești într-o pereche de pantofi de calitate. Cu siguranță vei găsi ceva potrivit gusturilor și bugetului tău în cadrul unui outlet de încălțăminte.

Cum alegi culoarea potrivită a pantofilor în funcție de ținută

Codul cromatic reprezintă un alt aspect care face diferența în ceea ce privește alegerile noastre vestimentare. Prin intermediul culorilor care se regăsesc în ținutele noastre putem transmite diverse mesaje, ne putem valorifica anumite trăsături fizice, mascând imperfecțiunile.

 Atunci când vine vorba de pantofi, trebuie să cunoști câteva reguli cu privire la nuanțele alese. O pereche de pantofi nude sau negri reprezintă opțiunea statement, deoarece aceștia sunt potriviți în cazul oricărui outfit. Acest tip de încălțăminte este ideal pentru a fi purtat la birou, la o petrecere cocktail, precum și la ținutele casual. Pantofii nude și cei negri pot fi purtați și în cadrul evenimentelor elegante, însă încălțămintea colorată se pretează la fel de bine în cazul acestor evenimente.

 O regulă generală pe care trebuie să o cunoști în acest caz este următoarea: asortarea poșetei cu pantofii nu mai este de mult în trend, motiv pentru care poți experimenta diverse mixuri vestimentare. De asemenea, pentru a evita aspectul unei ținute kitch, nu folosi mai mult de trei culori în cadrul aceleiași ținute.

 Selecția încălțămintei potrivite în funcție de sezon

Alegerea încălțămintei ținând cont de sezonalitate îți asigură, de multe ori, reușita ținutei alcătuite și starea de confort.  Pe timp de iarnă, evită sandalele și pantofii decupați, pe care este bine să le păstrezi, mai degrabă, pentru sezonul de primăvară-vară. Dacă nu vrei să investești foarte mult în pantofi, rezumă-te la două perechi, pe care să le poți purta indiferent de vremea de afară. Pantofii stiletto sunt o idee inspirată în acest caz.

Materiale la modă în 2019

Se spune că cele mai potrivite alegeri vestimentare sunt cele care te complimentează. Suntem complet de acord cu această afirmație, însă credem că nu ar strica să tragi cu ochiul, din când în când, la trenduri.

 În privința pantofilor, analiza ultimelor tendințe care țin de materialele utilizate este esențială. Pielea natură este o opțiune care nu se va demoda prea curând, însă designerii preferă și în acest an pantofii confecționați din piele întoarsă sau din piele ecologică.

 Un alt criteriu de bază în alegerea pantofilor, peste care nu ar trebui să treci, este următoarea: optează pentru un model care te reprezintă!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5