,,CUM SĂ NE FERIM DE INFRACTORI!”

Deşi în această perioadă poliţia a fost vigilentă pe toate liniile de muncă evenimente neplăcute transced puterea de control a oamenilor legii . Detaliem un caz care din păcate a şocat comunitatea prin gravitatea lui-un accident rutier cauzat de nişte tineri neexperimentaţi care au luat viaţa in glumă.

În 21.08.2011 orele 04.57, în localitatea Tiha Bîrgăului pe DN 17,un tânăr de 22 ani Bistriţa Bîrgăului ,în timp ce conducea autoturismul marca Audi a intrat într-o depăşire fără să se asigure,a pătruns pe contrasens unde s-a colizionat frontal cu alt autoturism (înmatriculat în Italia) condus regulamentar din sens opus de un tânăr de 21 ani din Gura Humorului. Din accident a rezultat decesul ambilor conducători auto .

De asemenea au decedat doi pasageri, unul de 21 ani din autoturismul marca Audi şi o tânără de 31 ani din Vama pasageră în autoturismul VW Passat.

Au fost răniţi grav şi 4 tineri cu vârste între 17 şi 21 ani din autoturismul Audi şi doi copii de 11 şi respectiv 5 ani din maşina care se îndrepta spre Italia. De asemenea, au fost rănite uşor 2 persoane şi pagubele materiale la ambele autoturisme s-au ridicat la valoarea de 80 000 lei.

Vorbim astfel despre distracţia unor tineri care, după ce au ieşit din discotecă s-au urcat 7 într-un autoturism şi din teribilism au luat vieţi nevinovate. Pentru a preveni astfel de tragedii vă recomandăm să ţineţi cont de câteva sfaturi:

1. Adaptaţi viteza la condiţiile de drum, trafic şi meteo. Când drumul este alunecos din cauza ploii reduceţi viteza. Această regulă se aplică şi în cazul condusului pe ceaţă, pe întuneric, sau pe sectoarele de drum aflate într-o stare accentuată de degradare;

2. Înainte de a vă urca la volan, nu consumaţi alcool, droguri sau medicamente care pot afecta abilităţile de condus;

3. Nu depăşiţi decât atunci când vizibilitatea sau starea drumului o permite;

4. Păstraţi o distanţă sigură faţă de vehiculele din faţa voastră, pentru a putea opri în siguranţă;

5. Încercaţi să anticipaţi pericolele. Evitaţi frânarea bruscă şi accelerarea, care pot fi periculoase pentru alţi participanţi la trafic, cauzează disconfort pasagerilor, irosesc combustibil şi generează mai multă poluare;

6. Respectaţi prevederile legale cu referire la limitele de viteză atât în interiorul localităţilor, cât şi în afara acestora

NU UITAŢI! Vigilenţa dumneavoastră poate fi salvatoare !

Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii

Inspector de poliţie Mihaela Moldovan, sociolog

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5