Cum sa te muti si sa iti gasesti un job in UK

Marea Britanie are o economie puternica, iar salariile sunt foarte mari, chit ca lira sterlina a scazut mult in ultima vreme odata cu rezultatul referendumului pentru Brexit.

Tot mai multi romani pleaca in Marea Britanie in cautarea unui trai mai buni, indiferent ca e vorba de studenti, oameni cu experienta din IT, medicina sau inginerie, sau oameni fara educatie.

Plecarea din tara presupune mult effort si pregatire, iar gasirea unui job bun necesita perseverenta si rabdare. Iata cateva sfaturi care iti vor face mai usoara plecarea in afara:

Plecarea

Cu toate ca biletele de avion Romania – Anglia sunt ieftine, s-ar putea sa nu iti incapa tot ce ai cu tine in bagajul de cala. In acest caz, ar fi bine sa apelezi la o firma de transport persoane Romania Anglia pentru a merge cu autocarul.

Ce joburi poti gasi?

Puterea economica este concentrata in Londra si in sud-estul tarii. Somajul este crescut in  nordul Angliei, Scotia, Tara Galilor si Irlanda de Nord.

Sunt foarte multe oferte de job-uri part-time, insa nu sunt chiar asa bine platite si nu ar trebui sa fie considerate o solutie permanenta. La inceput, insa, sunt bune si iti poti lua doua sau chiar trei job-uri part-time, in functie de cum iti permite timpul.

Sunt si multe job-uri full-time pentru persoane fara facultate sau experienta. Poti fi  ospatar, zidar, sofer si multe alte profesii ce nu necesita un grad mare de educatie.

Daca esti inginer, arhitect, analist, designer, programator, doctor, bucatar, musician profesionist de orchestra sau coregraf de dans, iti va fi usor sa gasesti un job bine platit in UK.

Locuri unde sa-ti incepi cautarea

Agentii de recrutare – Majoritatea agentiilor de recrutare sunt specializate intr-un anumit sector, cum ar fi IT, retail sau secretarial. Cauta pe Yell.com consultanti de recrutare (recruitment consultants, in engleza).

Ziare – Ziarul The Guardian este una din cele mai bune surse de joburi pentru profesionisti si absolventi.

Site-urile companiilor – Fa o lista cu cateva zeci de companii si uita-te pe site-ul lor pentru a vedea daca sunt disponibilitati.

Networking – Networking-ul este foarte important in Marea Britanie deoarece multe pozitii sunt ocupate prin recomandari si nici macar nu sunt scoase la bataie public. Fa-ti cat mai multe contacte posibil.. nu stii niciodata de unde sare iepurele!

Plecarea in Marea Britanie poate fi un inceput spre o cariera de success si o viata mult mai buna. Nu trebuie sa ramai toata viata pana la urma. Sunt multi romani care au strans bani in Marea Britanie si au pornit o afacere in Romania.

Romfour iti sta la dispozitie pentru rezervari de autocar Romania – Anglia. Intra pe Romfour.ro si incepe-ti drumul catre succes!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]