Cum sa-ti faci paine folosind doar un mixer cu bol si cuptorul

E o placere deosebita sa iti fac paine acasa, gustul e altfel, stii ce bagi in ea si in ce conditii a fost tinuta inainte de a o manca. Totusi, sunt multi oameni care se lasa intimidati de procesul in sine si renunta imediat dupa ce si-au propus sa faca asta.

De castigat din asta au avut producatorii de masini de facut paine, unde ai nevoie doar de ingredientele necesare, pe care le pui in compartimentul potrivit si apesi un buton, urmand ca masina sa se ocupe de tot ceea ce trebuie.

Mai este o metoda care e situata cam intre cea traditionala, in totalite manuala, si cea automatizata, unde poti folosi un electrocasnic pe care e foarte posibil sa il ai deja in bucatarie: mixerul cu bol.

Cu totii am folosit mixerul pentru o gramada de retete, pentru a face piureuri, creme si tot ce trebuie, insa partea preferata cea mai buna apare abia atunci cand vezi cat de util poate fi mixerul cu bol cand vine vorba de prepararea aluatului pentru paine.

Rolul mixerului cu bol

Mixerul te ajuta sa scutesti acea parte in care trebuie sa framanti coca, care este deseori si cea mai dificila si migaloasa. Nu doar ca faci foarte multa mizerie, dar iti consuma si mult timp. Unele persoane chiar simt ca nu au suficienta putere pentru a face acest lucru. Nu stim exact ce mixer cu bol este cel mai bun pentru paine, presupunerea noastra vizeaza modelele cu bol voluminos si putere mare de functionare, insa poti cere cateva sfaturi unor experti in domeniu, precum cei de aici.

Ai facut vreodata paine acasa? Poate ca la inceput pare ca n-ai motive sa faci asta si te intrebi de ce sa te chinui cateva zeci de minute sau ore cand ai painea deja facuta in magazin. Putini stiu insa ca procesul s-a modernizat si nu mai e acelasi ca acum cateva zeci de ani.

Motive pentru care merita sa faci paine acasa

E un proces rapid. Nu putem spune ca dureaza chiar 5 minute de la momentul initial si pana la punctul in care ai deja painea numai buna de mancat, insa isi va lua cam 5 minute de „efort” fizic pentru a pune ingredientele, pentru a lasa aluatul sa se amestece si sa creasca si pentru a-l pune in cuptor.

E ieftin. Probabil ca vei da tot la fel de multi bani precum dai si in magazin pe o franzela, insa ai painea facuta de tine in casa, cu ingredientele pe care le vrei tu, stii ce contine si cum a fost tinuta si ai garantia ca mananci nu neaparat sanatos, ci sigur.

Miroase excelent si gust foarte bun. Nimic nu se compara cu mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, mai ales daca ai unul dintre aceste cuptoare incorporabile electrice.

Nu are conservanti. Ce-i drept, o paine cumparata din magazin care este si foarte bine ambalata tine si 2 luni si se pastreaza destul de bine, in timp ce o paine de casa nu tine mai mult de 1 zi pana sa ti se para imposibil de mancat. Asta se datoreaza lipsei de conservanti care nu au un impact pozitiv asupra organisumului tau.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]