Cum sa ții la distanță musafirii nepoftiți: 4 metode care funcționează

Hoții și spărgătorii de locuințe nu-și fac de cap doar în zonele rău famate, fiind într-o continuă explorare pentru a identifica noi oportunități. Din acest motiv, oricât de liniștit ar fi cartierul în care locuiești, se impune să iei anumite măsuri de securitate pentru a-ți proteja locuința. Dacă nu ai făcut încă acest lucru, îți prezentăm cele mai simple și mai eficiente metode care pot ține la distanță infractorii.

Instalează un videointerfon

Interfoanele au devenit o prezență obișnuită, mai ales în cazul blocurilor de locuințe, fiind însă eficiente și la case. În ultimii ani, modelele clasice tind să fie înlocuite de interfonul cu cameră video, care reprezintă o soluție mult mai eficientă, indiferent dacă locuiești la bloc sau la casă. Cu ajutorul unui astfel de dispozitiv poți vedea cine te caută, astfel că nu mai riști să cazi în capcana infractorilor care se recomandă la interfon ca fiind „băiatul de la cablu” sau distribuitorul de pliante de la hypermarket.

În plus, prin intermediul videointerfonului poți monitoriza din interior perimetrul din fața casei, iar cu ajutorul unui dispozitiv conectat, poți înregistra chiar imagini pe care să le studiezi ulterior.

Folosește un sistem de alarmă

Cu un astfel de dispozitiv poți pleca liniștit de acasă chiar și pentru mai multe zile, pentru că ai siguranța că nimeni nu te va vizita în lipsă. Pentru asta, nu trebuie decât să activezi sistemul când pleci de acasă, iar senzorii vor detecta orice încercare de forțare a ușilor și ferestrelor. Dacă vei alege un sistem cu senzori de mișcare, acesta va monitoriza întregul perimetru al locuinței și nimeni nu va putea să pătrundă în casă fără a fi detectat.

La orice tentativă de efracție, sistemul declanșează alarma, iar sunetul acesteia va pune pe fugă intrușii. Există și dispozitive care transmit simultan o alertă pe telefonul proprietarului, sau care pot fi puse în legătură cu dispeceratul unei firme de pază.

Montează o ușă metalică

Dacă încă mai ai montată la intrare o ușă clasică din lemn, ar fi momentul să o înlocuiești cu o alta metalică, mult mai greu de forțat de spărgători. Vechile uși din lemn cu clasicele încuietori nu mai prezintă un grad ridicat de siguranță, întrucât și cel mai ageamiu dintre hoți poate trece ușor de un astfel de obstacol. Dacă  nu reușește să spargă încuietoarea, este suficient să se împingă de câteva ori cu umărul în ușă pentru ca tocul de lemn să cedeze, mai ales dacă este vorba de o ușă veche.

O ușă metalică prezintă un grad mult mai mare de siguranță, fiind aproape imposibil de spart sau forțat. Asta, datorită materialului din care este fabricată dar și a unui sistem de încuietori mai sofisticat, care pun probleme și celor mai versați spărgători.

 

Apelează la un sistem de supraveghere video

Pe lângă faptul că monitorizează non-stop perimetrul din zona locuinței, camerele de supraveghere au și un efect descurajant asupra infractorilor, care evită zonele unde sunt instalate astfel de dispozitive. De aceea, n-ar fi rău să folosești și tu un sistem de supraveghere video cu câteva camere montate în puncte cheie. Acestea trebuie să fie orientate către ușa de la intrare, ferestre, poartă și porțiunea de stradă din fața locuinței. Astfel,  oricine intră sau iese din casă și din curte va fi surprins în imaginile filmate, imagini care rămân stocate o vreme pe un hard disk, pentru a putea fi analizate la nevoie.

Dincolo de aceste măsuri care presupun  anumite investiții, te mai poți proteja de musafirii nepoftiți folosind câteva trucuri simple. De exemplu, poți lăsa un aparat de radio pornit când pleci de acasă, pentru a da impresia că e cineva în apartament, sau poți lăsa o lumină aprinsă dacă lipsești de acasă noaptea.

De asemenea, nu posta poze din concediu pe rețelele de socializare decât după ce te-ai întors acasă, pentru că altfel le dai de înțeles spărgătorilor că ești plecat și pot să te viziteze în lipsă.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5