Cum scapam de pasarile care ne invadeaza proprietatea

Pasarile ar putea parea inofensive, frumoase si chiar maiestuoase in salbaticie, dar pot deveni o adevarata pacoste atunci cand ne invadeaza proprietatea.

         Chiar daca in mod direct ele nu sunt daunatoare oamenilor (cele mai multe dintre ele) si pot coexista in pace cu noi, ele pot provoca o multime de probleme atunci cand sunt prezente in numar mare in apropierea zonelor locuite de oameni. Din cauza acestor probleme, pasarile pot fi considerate daunatoare, obligandu-ne sa cautam solutii de a scapa de ele.

Care sunt problemele provocate de pasari?

  1. Pagube materiale. Pasarile pot deteriora proprietatea in doua feluri:
  • Excrementele. Gainatul pasarilor cauzeaza cele mai mari pagube materiale in principal din cauza acidului uric, care corodeaza numeroase materiale, inclusiv otelul, vopseaua si piatra. De asemenea, excrementele pasarilor vor afecta cladirile a caror aspect si valoare estetica ar putea fi stirbite.
  • Cuiburile. Pasarile vor construi cuiburi pe acoperisul caselor, folosind iarba si paie. Aceste cuiburi pot bloca jgheaburile, rezultand in timp deteriorarea acoperisurilor. De asemenea, cuiburile construite in gurile de aerisire vor impiedica circulatia aerului in cladiri, in timp ce acelea construite in apropierea instalatiilor electrice prezinta un potential pericol de incendiu.
  1. Riscuri pentru  sanatate. Excrementele de pasari contin bacterii si ciuperci, care, atunci cand ajung in corpul uman prin inhalare sau ingestie pot cauza boli grave.
  2. Zgomotul. Pasarile sunt foarte zgomotoase cand se aduna in numar mare, lucru care ar putea afecta conditiile de lucru si intreruperea altor activitati.
  3. Accidente. Stolurile mari de pasari pot pune serios in pericol vietile oamenilor daca ne gandim la pistele de aterizare ale aeroporturilor. Totodata, gainatul ar putea provoca accidente de alunecare toamna, cand este umezeala, putand duce la leziuni grave. Accidentele in spatiile de afaceri ar putea expune afacerea dvs. la eventuale procese deschise de persoanele vatamate, ceea ce reprezinta costuri suplimentare.
  4. Contaminarea alimentelor. Cand invadeaza fermele, depozitele si magazinele alimentare, pasarile vor contamina si distruge produsele alimentare facandu-le improprii pentru consum.

 

Ce sunt si cum functioneaza dispozitivele anti pasari

Datorita importantei lor pentru ecosistem si a legislatiei, pasarile nu pot fi indepartate decat prin metode care nu duc la ranirea lor. Cele mai utilizate sunt dispozitivele anti pasari, care folosesc stimuli audio, video si fizici.

Aceste aparate anti pasari folosesc fie ultrasunete (care nu pot fi auzite de om), fie sunete „normale“ pentru a speria pasarile. De asemenea, aceste dispozitive pot produce un sunet „asemanator” cu un foc de arma atunci cand pasarile vin sau emit acest sunet la un anumit interval de timp stabilit.

Aparatele cu ultrasunete produc un sunet de inalta frecventa variind intre 15kHz si 25kHz. Acest sunet de inalta frecventa nu poate fi detectat de oameni, dar dezorienteaza, deruteaza si intimideaza pasarile, fara a le vatama insa.

Aceste dispozitive sunt proiectate pentru a fi rezistente la intemperii, fiind  destinate pentru utilizarea in exterior. O combinatie de baterii solare si reincarcabile este folosita pentru a le alimenta, astfel incat acestea sa poata functiona fara a fi nevoie sa le conectezi la o sursa de alimentare.

Unele dispozitive anti pasari sunt prevazute si cu flash-uri de lumina, care se declanseaza pe baza unor senzori atunci cand se apropie pasarile.

Aceste aparate anti pasari sunt ideale pentru a proteja spatii mari in aer liber, cum ar fi porturi, ferme, gradini, aeroporturi, livezi si curti. Instalarea lor se face usor  si nu necesita cunostinte tehnice sau alte abilitati. Doar pozitionati dispozitivul intr-o locatie buna, cu acces la lumina soarelui si asta este tot.

 

 

test2

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]