Cunoscutul Adrian Ioan Podoleanu, pe simezele Galeriei Atelier Art C14 Bistriţa

Un eveniment plastic deosebit, aşteptat de public, la o nouă locaţie în domeniul artelor vizuale, galeria privată din str. Cerbului, nr. 14 – „Galeria Atelier Art C14” Bistriţa, s-a derulat printr-o frumoasă, elocventă şi semnificativă expoziţie de pictură a artistului plastic Adrian Ioan Podoleanu, care expune pentru prima dată în Bistriţa, în prezenţa unui public avizat şi doritor de frumos, sensibil la adevărata artă, care încântă inima, sufletul şi privirea şi unde rolul creatorului de imagini şi frumos primordial în a transmite sentimente de nobleţe şi vibraţie prin creaţia şi opţiunea artistului de a oferi stări şi trăiri estetice.
Despre valoarea artistului plastic, cât şi a operei, creaţie în diferite moduri şi teme abordate a vorbit, în cadrul vernisajului, cu argumente veridice şi exemplificări, directorul Muzeului Bistriţa, prof. dr. Cornel Gaiu, care a scos în evidenţă puterea de creaţie a autorului, compoziţia, coloristicul tablourilor, armonia cromatică, fiind un fenomen benefic pentru Bistriţa şi bistriţeni.
Artistul plastic a mulţumit gazdelor pentru ospitalitate, pentru spaţiul generos şi care se pretează pentru evenimente plastice, publicului prezent, cel care apreciază obiectiv operele creatorilor de frumos,a precizat: „Am venit la Bistriţa pentru că este un oraş cultural, cu un public avizat, cu un mare număr de manifestări culturale, al doilea pe ţară, după Capitala Bucureşti, pentru a dinamiza viaţa spirituală a lor, a acestor oraşe satelit din Transilvania.
Bistriţa este un oraş foarte frumos, cordial, un public receptiv şi voi reveni oricând, cu plăcere, în această minunată rube”.
Se confirmă faptul că arta nu are graniţe, înnobilează inima şi sufletul, este cel mai frumos mod de echilibrare a simţurilor şi trăirilor, iar la Bistriţa vin artişti plastici consacraţi, inclusiv cu expoziţii cu vânzare. Este un fapt cert că municipiul nostru, Capitala Imnului Naţional – Bistriţa - se află în topul oraşelor care sunt abordate de talente şi valori.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]