CUNUNA DE PE SOMEŞ, LA FESTIVALUL CÂNTECULUI, JOCULUI ȘI PORTULUI DE PE CÎMPIE

Ansamblul Profesionist „Cununa de pe Someș” al Palatului Culturii Bistriţa ( manager dr. Dorel Cosma) a fost invitatul special din acest an al Festivalului Cântecului, Jocului şi Portului de pe Câmpie. Artiştii profesionişti au prezentat un tablou complex cu jocuri de pe Someş şi Şieu, în coregrafia maestrului coregraf Teodor Puşcaş, iar, în acompaniamentul orchestrei conduse de Alexandru Demeter, cântecul a fost adus de Mărioara Sighiartău, Petre Petruse, Anton Todică, Cornelia Hoha, Florina Bălan şi Marian Predescu. Artiştii bistriţeni au fost aplaudaţi la scenă deschisă de către publicul din parcul comunei.

Premergător spectacolului din parcul din centrul comunei Silivaşu de Câmpie, a fost vernisată o expoziție de icoane „Rugăciune în culoare”, în cadrul căreia a expus Ana Molnar Sălăgean, fiică a comunei Silivașu de Câmpie. Despre artistă a vorbit Vasile Mureșan, pictor, sculptor, expert muzeograf. A urmat parada portului popular românesc şi un spectacol folcloric cu Fanfara Militară a Garnizoanei Bistrița, Ansamblul „Dor de pe câmpie” - Silivașu de Câmpie, Ansamblul Folcloric „Cununa grâului” - Ocnița, Ansamblul Folcloric „Doina Sărmașului” - Sărmaș, Ansamblul Folcloric „Dorul Frijului” - Șieuț, Ansamblul Folcloric „Flori de pe Câmpie” - Miceștii de Câmpie. Solişti invitaţi au fost Marcel Avram, Alina Ploae şi Cornelia Ardelean Archiudean.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local Silivaşu de Câmpie şi a ajuns la ediţia a 47-a.

Au răspuns invitaţiei comunităţii şi a primarului Iona Cămărăşan, vicepreşedintele Ioan Ţintean, protopopul ortodox Alexandru Vidican, consilierii judeţeni Constantin Braşoveanu şi Emil Neia Lăcătuş.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]