Cupa 1 iunie la şah. Premiul I, adjudecat de Briana Bălan

Ziua Copilului a fost marcată la Bistriţa şi printr-un concurs de şah dedicat celor mici, în organizarea Direcţiei pentru Sport şi Tineret Bistriţa-Năsăud şi a Asociaţiei Şah Club Bistriţa. Competiţia, arbitrată de maestrul FIDE - Paul Rusan, desfăşurată în sistem elveţian, pe durata a şase runde, a aliniat la start 16 copii cu vârste cuprinse între 6 si 11 ani.

          Concursul a fost câştigat de Briana Bălan, care a acumulat deja o experienţă considerabilă, reuşind să devină campioana României la şah rapid, categoria fete sub 12 ani.

          Clasament final:1. Briana Bălan - 6 p. 2. VasileBarteş -  5p. 3. Caleb Sighiartău - 4 puncte. 4. Rareş Vălean şi Paul -Andrei Rusan -3,5 p.

La categoria preşcolari, locul 1 a fost obţinut de Vlad Cămăraş cu 2 puncte, care a reuţit să pună reale probleme copiilor mai mari. Interesant este faptul că şi fiul maestrului FIDE,  Paul-Andrei Rusan, are un joc promiţător şi Începe să calce pe urmele tatălui său.

          Toţi participanţii au primit sucuri, bombonele, diplome şi pacheţele cu dulciuri din partea organizatorilor.

„Şahul poate fi început la orice vârstă şi este foarte uşor de practicat. Singurele lucruri necesare sunt piesele de şah, o tablă şi un partener. Beneficiile practicării acestei discipline de către copii sunt uriaşe. Memoria şi inteligenţa juniorilor va fi stimulată de către joc. (…)Practicarea şahului se constituie într-un prilej de a îmbina o activitate recreativă cu una de dezvoltare a capacităţii intelectuale a copilului. Dintre numeroasele avantaje enumerez întărirea abilităţilor de rezolvare a problemelor, îmbunătăţirea memoriei şi a abilităţilor matematice, dezvoltarea capacităţii de a lua decizii dificile sub presiunea timpului. Cei care doresc să-şi înscrie copii la cursuri de şah pot obţine informaţii la tel.0744322259 sau mail:[email protected]”, precizează Paul Rusan, preşedintele clubului bistriţean de şah.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5