Curs de bucătar la GAL Ținutul Haiducilor. 14 persoane au început activitatea practică în bucătăriile a două restaurante cu tradiție din Beclean

Cursanții înscrişi la noile cursuri profesionale organizate la GAL ,,Ținutul Haiducilor” au început activitatea practică în bucătăriile a două restaurante cu tradiție din Beclean. Cele 14 persoane care participă la cursul de bucătari organizat în cadrul proiectului SOS ,,Ținutul Haiducilor”. Sustenabilitate prin intervenții sociale integrate în teritoriu GAL Ținutul Haiducilor” au fost împărțite în două grupe după finalizarea părții teoretice a cursului și zilele acestea descoperă secretele bucătăriei la două restaurant din oraşul Beclean.

Cursul de bucătar are 720 de ore de teorie și practică și se desfășoară după o programă autorizată de Ministerul Muncii și Ministerul Educației. După absolvirea cursului, participanții vor primi o diplomă recunoscută la nivel național și internațional.

Cursul are module legate și de comunicarea la locul de munca, desfășurarea muncii în echipă, aprovizionarea cu materii prime și auxiliare a locului de muncă, asigurarea condițiilor igienico-sanitare, organizarea cadrului general de deschidere / închidere a activității și întocmirea documentelor specifice.

Totodată, există module legate de modul de organizare în bucătăria unui restaurant, care sunt etapele și procesele tehnologice, care sunt problemele cel mai des întâlnite în domeniu, dar și cum pot eficientiza fluxul de lucru pentru un “service” rapid.

În orele de practică, cursanții învăță să prepare antreuri calde și reci, fripturi, gustări calde și reci dar și cum se pregătesc deserturile.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5