Dacian Cioloş, în turneu preelectoral: Bistriţa-Năsăud este în top trei judeţe în campania de strângere de semnături pentru lista Alianţa 2020 USR PLUS

Dacian Cioloş, preşedintele PLUS (Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate) , alături de Dragoş Pâslaru, Dan Clinci, dar şi alţi membri ai formaţiunii s-au întâlnit cu bistriţenii, atât în zona Pieţei Decebal, cât şi la Hotelul Metropolis. Practic, la Bistriţa se încheie campania de strângere de semnături pentru susţinerea listei de candidaţi ai Alianţei 2020 USR PLUS, coordonatorul judeţean al campaniei europarlamentare din partea PLUS, Rolant Sas, anunţând că au fost înregistrate peste 8.500 de semnături faţă de obiectivul propus de 3800.

         „E un turneu pe care l-am început în martie. Atunci am început să strângem semnături pentru a depune lista de candidaţi la alegerile europarlamentare pentru Alianţa 2020 USR PLUS.  Eu am fost în 23 de judeţe, de aici vom mai merge şi în judeţul Mureş. Am participat şi la acţiuni de strângere de semnături, dar şi la întâlniri cu membrii şi susţinătorii PLUS, pentru noi, în partid, în PLUS suntem,  pe lângă pregătirea campaniei pentru alegerile europarlamentare, şi într-o fază de organizare a partidului. Am lansat partidul în decembrie anul trecut, la sfârşitul lui ianuarie am avut prima Convenţie Naţională şi misiunea pe care şi-a acordat-o conducerea partidului aleasă atunci a fost să organizeze partidul până în toamnă când urmează să avem o nouă Convenţie Naţională. Noi, în această perioadă, suntem într-un proces în paralel de pregătire a campaniei pentru europarlamentare şi de organizare internă a partidului”, a menţionat Dacian Cioloş.

         Liderul PLUS a menţionat că partidul are 11.000 membri validaţi, iar alte câteva mii sunt în proces de validare. După alegerile europarlamentare se va trece la organizarea filialelor judeţene. „E o perioadă foarte bună această perioadă de strângere de semnături de a fi în contact cu oamenii. Noi am strâns 470.000 de semnături, continuăm să centralizăm semnăturile adunate din ţară, mâine vom depune listele de candidaţi şi semnăturile la Biroul Electoral Central. Ne vom apropia de 500.000 semnături. Sunt aproape 500.000 semnături strânse pe bune, în stradă şi în contact direct cu oamenii. Sunt semnături adunate semnătură cu semnătură, nu dând liste şefilor de instituţii ale statului să ceară subordonaţilor să semneze. (...) E şi o ocazie de a testa aşteptările oamenilor, de a discuta cu oamenii şi de a înţelege ce aşteaptă de la noi şi care este atmosfera în ţară. O să continuăm cu aceste deplasări în teritoriu. Cea mai mare parte a campaniei noastre se va petrece pe teren, în ţară şi în diasporă, pentru că avem şi noi şi USR foarte mulţi membri şi susţinători în diasporă. Noi avem peste 10% din membrii de partid PLUS din diasporă şi sunt foarte activi.”, a declarat Cioloş.

Acesta a remarcat faptul că Bistriţa-Năsăud este în top trei judeţe care au strâns semnături şi au depăşit cu mult obiectivele pentru Alianța 2020 USR PLUS.    

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5