DAN ARMEANU (ASF): România, aleasă în Comitetul Executiv al Organizaţiei Internaţionale a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii Private

Țara noastră, prin intermediul Autorității de Supraveghere Financiară  (ASF), reprezentată de către domnul Dan Armeanu - vicepreședinte al Sectorului Sistemului de Pensii Private, a fost realeasă pentru un mandat de doi ani (2019-2021), în poziția de membru al Comitetului Executiv al Organizaţiei Internaţionale a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii Private (IOPS).

În prezent, IOPS este cea mai reprezentativă organizație internațională în domeniu, are 87 de membri și  reunește autorități de supraveghere ale sistemelor de pensii private din 77 de jurisdicții din întreaga lume, inclusiv Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică și Banca Mondială, care participă în calitate de membri asociați. Comitetul Executiv este principala structură de conducere, care stabilește obiectivele organizației, coordonează activitatea și asigură gestionarea corespunzătoare a resurselor acesteia.

România, reprezentată de Autoritarea de Supraveghere Financiara (ASF) în calitate de membru al Comitetului Executiv va fi implicată în consolidarea principiilor privind activitatea de reglementare și supraveghere a sistemelor de pensii la nivel internațional.

De asemenea, alegerea în Comitetul Executiv confirmă recunoașterea de către membrii IOPS a interesului și contribuției României prin intermediul ASF - Sectorul Sistemului de Pensii Private, la proiectele privind elaborarea de standarde, principii și bune practici în reglementarea și supravegherea sistemelor de pensii private.

Scopul principal al IOPS este de a îmbunătăți calitatea și eficacitatea supravegherii sistemelor de pensii private din întreaga lume

IOPS este un organism internațional independent, ai cărui membri sunt reprezentați de autoritățile responsabile cu supravegherea sistemelor de pensii private. IOPS acționează în vederea stabilirii standardelor în ceea ce priveşte aspectele legate de supravegherea şi reglementare pensiilor, promovează cooperarea internațională în domeniul supravegherii pensiilor, oferă un forum la nivel mondial pentru dialogul privind supravegherea sistemelor de pensii și promovează, conduce și facilitează cercetarea, în cooperare cu organismele internaționale relevante.

Comentarii

16/11/19 11:11
Bistritean

Pensiile private gen " Pilon II ... sau III , sunt " o porcarie si o smecherie de smecheri " , adica pe banii si pe spatele romanilor pr.osti, cineva sa faca afaceri si profit, din care restituie contributorilor doar 50% din cat contribuie... diferenta sa ramana in jaburile profitorilor .
Daca de exemplu la Pilonul I statul care gestioneaza acest pilon, restituie oamenilor contributori 90% ... cei de la Pilon II ... sau III cum se preconizeaza in continuare, le restituie abia jumatate din cat contribuie. Pai atunci stau si ma intreb... CINE SI DE CE AR FI PROSTI SA CONTRIBUIE LA ACESTE " piloane " ?! Auzi domnule... au solicitat statului sa dea o lege, sa se majoreze contributia de " pilon II " ... de la 1,5 ... la 7,5 % ... obligatoriu... " ca nu au ei asigurat profitul pe care si-l doresc " ( cica ) ... !
Maaa.... chiar " astia "... ne cred niste prosti ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5