Dan Barna: Îi cer doamnei Dăncilă să plece. Guvernul nu mai are suport popular şi majoritate parlamentară! USR vrea alegeri anticipate

          Preşedintele USR, Dan Barna, i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să plece de la guvernare, pentru că Guvernul nu mai are nici susţinerea populaţiei şi nici majoritate parlamentară. În opinia sa, se impun alegeri anticipate, asta dacă va exista şi o voinţă politică a partidelor de opoziţie.

          „Avem un Guvern care nu mai are legitimitate. Îi cer din nou doamnei Dăncilă să plece. Guvernul acesta nu mai are suport popular, nu mai are majoritate parlamentară, Guvernul acesta nu mai are nicio legitimitate să continue să păcălească prin tergiversări şi procedurisme România. Este momentul să avem o schimbare de guvern, este momentul să mergem spre alegeri anticipate, este momentul să aducem la conducerea statului noua generaţie care îşi cere dreptul să salveze România”, a declarat Dan Barna.

          Liderul USR a menţionat că Guvernul încearcă să amâne o confruntare cu Parlamentul, inclusiv prin decizia de a sesiza Curtea Constituţională pe tema unui conflict juridic cu şeful statului.

          „Mesajul preşedintelui este mesajul cumva consecvent cu poziţia pe care o are şi USR şi pe care am avut-o tot timpul. Este nevoie de alegeri anticipate asta este poziţia pe care am transmis-o preşedintelui de câte ori am avut ocazia să stăm devorbă. În momentul de faţă acest Guvern nu mai are legitimitate şi orice tertip, această sesizare la CCR, de încercare de a prelungi nişte termene, sunt pur şi simplu încercări disperate de a refuza confruntarea cu Parlamentul, care este confruntarea realităţii, confruntarea cu realitatea electorală a acestui moment şi cu realitatea lipsei de majoritate pe care o are PSD în Camera Deputaţilor”, a explicat Barna.

          Acesta a menţionat că este foarte optimist cu privire la şansele de a trece moţiunea de cenzură împotriva Guvernului. „Am discutat şi cu liderul PNL, Ludovic Orban, noi am strâns deja semnăturile şi solicit şi celorlalte partide, ALDE, Pro România, PMP, UDMR să contribuie şi ei şi să completeze lista de semnături pentru a ajunge la acel 233 necesar trimiterii acasă a unui guvern care, repet, ţine România în loc şi de fapt ne împinge în spate”, a spus Dan Barna.

          Preşedintele USR a menţionat că formaţiunea sa va susţine parlamentar un nou guvern, dar nu va intra la guvernare, printre condiţiile USR  fiind realizarea alegerilor anticipate, modificarea legii alegerilor locale pentru primari în două tururi, „Fără penali în funcţii publice”, corectarea Ordonanţei 114 etc.

          Dan Barna a menţionat că USR-PLUS îşi propun să facă reformă în România, însă soluţia corectă ar fi întoarcerea la electorat, obţinerea unei „hărţi actuale a opţiunilor românilor”, şi abia apoi să intre la guvernare, pentru că este opţiunea pe care o are România. „Perspectiva în mod realist este o alianţă postelectorală în această zonă (n.n. – cu PNL)”, a comentat liderul USR.

"Este necesar un acord politic, dacă partidele care se numesc astăzi de opoziţie – unele doar poartă etichetele la intrare, înăuntru găsim o varietate de opinii – bat palma şi aceasta este ceea ce voi promova ca viitor preşedinte imediat după alegerile prezidenţiale şi decid să facem alegeri anticipate, nu este niciun impediment de niciun fel. Garantez pentru fiecare parlamentar USR că va vota moţiunea de cenzură şi dacă vom decide să mergem la alegeri anticipate, fiecare parlamentar USR va vota pentru respingerea celor doi premieri prevăzuţi de Constituţie", a spus candidatul Alianţei 2020 USR-PLUS.  

 

Comentarii

05/09/19 16:53
THEO

De ce nu te duci tu, borno, în Mongolia la ai tăi?Lasă-ne că nu plângem după tine, facem chef.Biletul să fie numai de dus.

06/09/19 13:01
cititor

Stimate " domn"... da ce zici daca la aceste " alegeri anticipate "... vor iesi tot PSD-istii ? Iti iei angajamentul ca te duci din Romania " invatindu-te " ... cat vezi cu ochii acolo unde-ti place ?

15/09/19 14:13
just

Barna = maro, bej, galben mai .... (fireşte în magghiară ! Dar mă întreb : Oare chiar suntem atât de ,,necopţi ** că ne mai uităm în gura acestui CSOLOSY şi mai -plutist-* Oricum se vor strânge sub ,,FELDGRA-ul lui --Der DIEB der Hausses ! de mânuţe cu atot ştiutoarea Juriniski, drumoreverul Simionca, turcul Turc.. no,no ,,şi alţii ..100 !!

15/09/19 14:30
just

Oare ,,Puitelul la ani şi la minte umblat -aşa prin ţară să vadă :sărăcia de vile noi, uliţele asfaltate, canalizările, malluri-le, unităţile de producţie, lanurile de porumb ,vacile şi oile fermierilor harnici , ori a rămas cu ,,pozele vechi a unor -scociorâtori în gunoaie, înamoraţi de cerşit, oameni evidenţiaţi de Băse -cum beau la birt şi şi pompierii le curăţă curtea ,, plângând ,,DEZASTRUL ** din căminele studenţeşti dar fără să se întrebe : de unde au ,,săracii români - atâtea mijloace de poartă la Facultăţi 600000 de tineri ! !! ca şi cealaltă ,,mâncată de grija Wc-urilor în curte... care nu-şi termină ,,ideea,, Câţi elevi mai merg la ,,budele** alea Ori necazul e că s-o furat Churchillianul ,,GOLD WC !!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5