Dance Stars Academy Bistrita s-a calificat la Campionatul Mondial de Dans Veneţia 2018. Participarea incertă, din lipsă de fonduri

Lucia Baranyai

Dance Stars Academy Bistriţa s-a calificat la Campionatul Mondial de Dans Veneţia 2018, în cadrul Festivalului de dans DAOR - Dance Art Open Romania 2017, desfăşurat la Năvodari în perioada 21-27 iulie, cucerind opt locuri 1,  două locuri 2 şi două locuri 3.

Pe scena festivalului, stelutele şcolii de dans bistriţene au făcut senzaţie, au desenat în paşi de dans o poveste fantastică.  Demon's Dance este fantezia coregrafică care a dus la calificarea lor la Campionatul Mondial de Dans, fiind vorba de Diana Beni, Patricia Adam, Marcela Kerekes, Bianca Căinariu, Daria Sbârcea, Sofia Igna şi Lucia Baranyai, acestea având în palmares locul 1 la sectiunea Mini Grup - Master.

De asemenea, la solo-uri Bianca Căinariu a obţinut locul I, Patricia Adam  - locul I, Diana Beni - locul III, Daria Sbârcea  - locul III, la secţiunea Duo - Bianca şi Patricia au cucerit locul I, Daria şi Diana  - locul I, Lucia şi Sofya (mama şi fiica)  - locul I. Lucia Baranyaişi-a adjudecat locul I  la solo master, la Minigrup - Cartea junglei a fost premiat cu locul I, iar la sectiunea Trio tot Bistriţa a fost în fruntea clasamentului, cu locul I.

Pe langa toate aceste premii, a fost primul an în care am intrat în gala celor mai bune reprezentaţii din acest festival, concurând pe aceeaşi scenă cu nume sonore ale dansului la nivel de ţară şi nu numai, fiind o competiţie cu caracter internaţional. Ne-am depăşit limitele ajungând să obţinem punctaje maxime, ne-am ridicat la nivelul unei compeţii înalte.

Dance Stars Academy a adunat aplauze şi aprecieri fiind undeva la peste 1300 de participanţi. Pregătirea asiduă, antrenamentele epuizante timp de 6 luni, ambiţia şi munca lor s-au transformat în lacrimi de fericire. Nimic nu e mai important decât bucuria de pe chipul unor copii atât de modeşti, simpli, cuminţi şi iubitori de dans, bucuria lor pentru participarea noastră la Veneţia a durat puţin.

Şansele noastre de a ajunge acolo sunt nule din punct de vedere financiar, cu mare greu am ajuns la Năvodari şi anul acesta. Având printre componenţii echipei copii cu cazuri sociale, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi Centrul Judeţean pentru Cultură au susţinut cazarea şi masa pe perioada şederii noastre în tabara Navodari, astfel că mulţumim domnului Radu Moldovan pentru implicarea de care a dat dovadă. Taxele de participare plus transportul ne-am descurcat fiecare pe cont propriu ajutând în acelaşi timp copiii care au o situaţie mai delicată. Dacă pentru acest festival am trecut prin multe obstacole, suntem sceptici şi conştienţi că la Veneţia nu vom putea participa din motive financiare, însă ne bucurăm că totuşi am ajuns în primele 10 dansuri cele mai bune ale festivalului. Luptăm să ne îndeplinim acest merit al nostru.

Mulţumiri aduc Asociaţiei "Mereu Împreună" -  Iuliei Dragu, Camelia Beni, o mamică devotată acestei şcoli de dans care a sponsorizat o parte din costurile noastre. Mulţumesc părinţilor acestor copii talentati pentri încrederea oferită şi pentru efortul şi susţinerea acordată. Mulţumesc familiei mele, soţului meu pentru implicarea de care a dat dovadă şi mulţumesc copiilor talentaţi. Fără voi nu am fi ajuns aici, meritul e al vostru, vă felicit şi vă aplaud în picioare steluţele mele campioane, vă iubesc şi mă bucur că am reuşit să vă aduc la un nivel atât de înalt şi sper să ajungem şi la Mondiale pentru că meritaţi.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]