Daniel Suciu: Impozitul progresiv va crea un efect social pozitiv

Deputatul Daniel Suciu consideră că tema impozitului progresiv, care a creat discuţii în contradictoriu în ultima perioadă, nu este un subiect nou, ci a fost inclus în programul de guvernare al USL şi în strategia fiscal-bugatară pentru anii 2014-2020.

          “Trebuie precizat că initiaţiva introducerii unui impozit progresiv a fost luată în discuţie şi dezbatută încă din anul 2011, şi ea exista şi în planul de guvernare USL cu care am câştigat alegerile. Mai mult, aceasta nu este o idee apărută, aşa cum anumite personalităţi politice au pretins, în mod necugetat în prag electoral, ci a fost introdusă, în anul 2013, în strategia fiscal-bugetară pe anii 2014-2020, urmând să fie implementată doar după efectuarea studiilor relevante de impact economic”, susţine deputatul Suciu.

          Potrivit acestuia, acest sistem de impozitare diferenţiată este folosit de către Statele Unite ale Americii precum şi de majoritatea statelor din Europa, “în condiţiile în care această modalitate de impozitare a veniturilor, poate aduce venituri mai mari Guvernului, mai exact la bugetul de stat, şi oferă oportunitatea cetăţenilor cu venituri medii şi mici de a economisi mai mult, şi de a investi aceste sume agonisite în cumpărarea produselor de necesitate zilnică, bugetul de stat fiind susţinut şi de veniturile obţinute de la TVA-ul acestor produse cumpărate”.

          “Mai exact, alternativă la cota unica de impozitare, ce se află şi astăzi în analiza la Ministerul de Finanţe, abordează posibilitatea ca în noua politică fiscală, venitul salarial să fie impozitat cu 12%, respectiv 8%, în faza incipient cel mai probabil, pentru categoriile defavorizate de persoane fizice, alături de alte măsuri sustenabile precum reducerea contribuţiilor de asigurări sociale şi taxa pe valoare adăugată.

          Opinia mea personal este aceea că o astfel de măsura este binevenită, având în vedere faptul că în România o parte considerabilă a populaţiei se străduieşte să îşi asigure un trai, cât de decent posibil, având un venit minim pe economie. Această măsură asumată de către Guvernul Ponta, cu toate că la suprafaţă pare că va crea o distribuire inechitabilă, în profunzime vine în spijinul categoriilor cele mai dezavantajate şi va crea un efect social pozitiv”, argumentează parlamentarul PSD, într-o declaraţie politică.

test2

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]