Bistriţenii anului 2012

Dănuţ Cocoi: „Sănătatea oamenilor, mai presus de orice”

Doctorul Dănuţ Cocoi este un nume foarte cunoscut în rândul breslei din care face parte, şi nu numai. Tocmai profesionalismul de care a dat şi dă dovadă i-a determinat pe cei peste 400 de medici din judeţ să-l realeagă în funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor din judeţul Bistriţa-Năsăud. La sondajul iniţiat de cotidianul „Răsunetul” au răspuns sute de cetăţeni, pacienţi, alţi cetăţeni, declarându-l pe doctorul Dănuţ Cocoi „Bistriţeanul anului 2012”.
- Care credeţi că au fost criteriile care au cântărit mult în desemnarea dvs. ca „Bistriţeanul anului 2012”?
- Cel mai bine pot răspunde şi au răspuns, după cum spuneţi, cititorii cotidianului „Răsunetul”. Cred că a cântărit mult activitatea desfăşurată atât ca şi medic specialist, fără să mă laud, aş menţiona că sunt doctor în ştiinţe medicale, specialitatea cardiologie, cât şi ca şi preşedinte al Colegiului Medicilor din judeţul Bistriţa-Năsăud. Sigur că prioritatea noastră, a medicilor, a tuturor celor din domeniu sanitar o constituie îngrijirea sănătăţii oamenilor. Cu reuşite, dar din păcate câteodată şi cu reuşite mai puţine. În cursul anului trecut, medicii din judeţ, sub egida Colegiului, au organizat câteva manifestări de referinţă cu un impact pozitiv asupra noastră, a medicilor.
- Enumeraţi pentru cititorii noştri câteva dintre acestea.
- A devenit deja o tradiţie ca în fiecare an, să ne întâlnim şi să organizăm „Zilele medicale bistriţene”. În 2012 am avut o participare cu totul deosebită, fiind prezenţi la Bistriţa profesori universitari, medici specialişti din Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Iaşi. Ne-am bucurat de prezenţa preşedintelui Colegiului Medicilor din România, prof. univ. dr. Vasile Astărăstoaie, care a avut aprecieri pozitive la adresa noastră. Aş mai menţiona, tot la acest capitol, şi participările la Congresul European al Societăţii Europene de Cardiologie şi la Congresul Naţional al Societăţii Naţionale de Cardiologie, unde eu, ca şi medic specialist în domeniu, sunt membru. Dezbaterile din acest foruri ştiinţifice s-au concretizat într-un pachet de măsuri care, transpuse în practica medicală, au dus şi vor duce în continuare la îmbunătăţirea actului medical, cu repercusiuni pozitive asupra pacienţilor. Organizăm, de asemenea, cursuri de pregătire profesională, conferinţe, mese rotunde, toate în direcţia pregătirii medicului.
-Ce aţi dori să transmiteţi celor care v-au desemnat „Bistriţeanul anului 2012”, în domeniul sanitar?
-În primul rând, aş vrea să le spun tuturor că atât eu, cât şi colegii mei vom continua să fim ataşaţi ideii de apărare a sănătăţii, de a fi în permanenţă în ajutorul celor care au nevoie de noi. În ceea ce mă priveşte, de 15 ani am o relaţie permanentă, de zi cu zi, cu pacienţii. Acesta constituie modul nostru de lucru, cu toate greutăţile actuale. Sigur că, sănătăţii nu i se acordă, de la nivel guvernamental, prioritatea de care are nevoie. Sunt convins că se vor găsi modalităţile, inclusiv financiare, pentru ca sănătatea cetăţenilor să devină într-adevăr o prioritate naţională, fiindcă fără oameni sănătoşi nu poţi construi nimic.
Mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în mine desemnându-mă, conform sondajului menţionat, „Bistriţeanul anului 2012”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5