De 10 ani, Concertul de Bobotează pune Bistriţa pe harta capitalelor culturale europene

Doris Cosma Nedelea

Primăria Municipiului Bistrița și Palatul Culturii Bistrița au organizat, conform tradiției, un eveniment deosebit menit să marcheze într-o atmosferă de sărbătoare începutul noului an 2020 !
Concertul extraordinar de Bobotează, cu Orchestra Operei Brașov, s-a derulat cu casa de bilete închisă încă dinainte cu 3 săptămâni, când s-au epuizat toate biletele, în doar două zile. Gătită de sărbătoare, sala de spectacole a Palatului Culturii, a fost ocupată de bistrițenii melomani, Concertul de Bobotează dovedindu-se a fi, după mulți ani de prezenţă constantă, unul dintre cele mai îndrăgite evenimente de la început de an.
Orchestra dirijată de Alexandru Ilie, a adus pe scena Palatului Culturii Bistrița atmosfera de sărbătoare din marile capitale muzicale, cu lucrări de Strauss, Ceaikovski, Brahms, Doga și Emile Waldteufel.
În mesajul de deschidere, prof.dr. Dorel Cosma, managerul instituţiei gazdă, a transmis mesajul artiştilor la început de an, invitând pe bistriţeni să fie prezenţi la toate manifestările din acest an.
Urări de Anul Nou au fost adresate publicului prezent de către edilul orașului, Ovidiu Teodor Creţu, care a ținut totodată să mulțumească întregii echipe de la Palatul Culturii pentru organizarea și atmosfera creată în această zi de sărbătoare. ”Un An nou fericit și la mulți ani! Acest concert, devenit tradițional, a fost inspirat de cel de la Viena, încheie ciclul manifestărilor culturale pe 2019 și îl deschide pe cel al anului 2020. Intrăm în 2020 pe aripi de vals, cu un concert care ne va purta prin toată Europa. Anul 2020 să fie frumos, fericit și toate dorințele să vi se împlinească” - Ovidiu Crețu.
„A fost un concert de excepţie pe care ne-am propus să-l realizăm pentru spectatori la început de ani, aducând mai aproape Bistriţa de Viena sau Viena de Bistriţa. Ne-am bucurat de concertul extraordinar susţinut de orchestra Operei din Braşov, dar şi de atmosfera deosebită realizată împreună cu colegii de la Palatul Culturii, prin cadrul aparte în care s-a derulat evenimentul. De la scenă până la fiecare detaliu, încă de a intrarea în instituţie, chiar şi artiştii au fost încântaţi de modul cum a fost împodobită sala de spectacole. A fost un adevărat itinerar muzical profesionist înscris în rândul evenimentelor de succes, marcând 10 ani de când acest concert se desfăşoară. Faptul că atât de multă lume îşi doreşte să petreacă alături de noi de Bobotează dovedeşte faptul că am primit respectul din partea bistriţenilor, cărora le doresc un an plin de bucurii şi speranţe, care să fie însoţit şi de frumuseţea culturii”, ne-a declarat managerul Palatului Culturii, Dorel Cosma.
Spectacolul propriu-zis, s-a desfășurat în două părţi, cu o pauză de închinare a unui pahar de şampanie oferit în dar publicului prezent de către organizatori în holul instituţiei.
La finalul acestei manifestări deosebite, prestaţia artiştilor a fost aplaudată minute în şir de spectatori. În 2020, la început de an, bistriţenii au respirat, pentru câteva momente, aerul muzical al marelui concert de la Viena.
Începutul de An Nou aduce, la Palatul Culturii, şi marcarea Zilei Culturii Naţionale. Astfel, pe 15 ianuarie, de la ora 16.00, va fi un recital de poezie semnat de actriţa Amelia Creţiu şi Valentin Oncu, de la Teatrul Profesionist de Proiecte „Liviu Rebreanu”, şi lansarea primelor apariţii editoriale din acest an, printre care un volumul „Reflux de clepsidră” semnat de scriitorul Dorel Cosma, iar de la 18 va fi un concert extraordinar susţinut de David & The Six Martini Band din Cluj-Napoca.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5