De 13 ani în fruntea Primăriei Lechinţa, Romeo Florian nu oboseşte să se lupte pentru interesele cetăţenilor

          După ora 14, primarul Romeo Florian soseşte la biroul din incinta Primăriei, după ce face ocolul comunei, pe şantiere, în şcoli, în sate, printre oameni. Şi o face aproape în fiecare zi pentru a afla, din sursă directă, ce probleme au oamenii în fruntea cărora se află de 13 ani. La birou, telefonul sună mereu. Răspunde cu calm, pe urmă răsfoieşte cu atenţie dosarele ce-i sunt prezentate spre semnare. Îl urmăresc atent, se opreşte, citeşte, semnează şi câteodată izbucneşte a nemulţumire: birocraţia ne sufocă. Hărţi peste hărţi, dosare cu zeci de pagini, aprobări, reveniri, multe acte ce necesită răspunsuri şi clarificări. Poate că suntem campioni la hârtii. Spre exemplu, dacă un cetăţean doreşte să se racordeze la curentul electric are nevoie de foarte multe documente, de multă răbdare şi de timp irosit uneori degeaba. Îl întreb despre obiectivele ce se vor finaliza în acest an în satele comunei.

          „Avem şi pentru 2021 câteva ţinte pe care ni le-am propus să le atingem. Unele obiective sunt în derulare din anii precedenţi, altele le vom începe în următoarea perioadă. În fiecare dintre cele şapte sate ale comunei se face câte ceva. Ne-am propus obiective de mare interes. În Lechinţa, avem în vedere construirea unui bloc de locuinţe pentru tineri. De asemenea, extinderea reţelei de canalizare, atât în centrul de comună, cât şi o lucrare în premieră în satele Chiraleş, Ţigău şi Sâniacob. În Sângeorzu Nou, alături de Staţia de epurare a apei se va continua amenajarea reţelei de distribuţie a apei potabile şi, de asemenea, un rezervor pentru apă. Când vremea va permite, vom trece la asfaltarea străzilor  şi modernizarea unor  trotuare. La capitolul asfaltări, avem câteva prinse în proiectele pentru 2021: str. Sportului şi str. Fabricii din Lechinţa, în Chiraleş – Dorhoi, Morii şi, probabil, şi cea mai nouă stradă, a Primăverii; în Sângeorzu Nou se vor asfalta străzile Teilor, După Grădini şi Plopi, de asemenea, în Ţigău şi Sâniacob vor fi străduţe prinse pentru asfaltare. Se va moderniza şi asfalta drumul ce face legătura dintre Sângeorzu Nou şi localitatea Bungard. În momentul de faţă, timpul permite şi am început modernizarea unor străzi din localitatea Vermeş, astfel că, în viitorul apropiat, toate uliţele de aici vor primi covorul asfaltic”.

          „Satul Chiraleş este singura localitate din comună fără gaz metan, sublinia primarul Florian. Situaţia însă se va schimba radical în acest an. Deja lucrările de implementare a conductei au fost realizate în mare parte. S-a făcut legătura cu magistrala de la Ţigău. Cred că în 2021, gazul va fi prezent şi în locuinţele cetăţenilor din această localitate, de altfel, cum am promis”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5