De azi, seniorii Bistriței sunt așteptați la Centrul de zi de pe strada Octavian Goga

De azi, 25 ianuarie 2022, între orele 08.00 – 16.00, seniorii Bistriței sunt așteptați la Centrul de zi pentru persoane vârstnice de pe strada Octavian Goga. Investiția, finanțată din fonduri europene, a presupus reabilitarea și modernizarea unui fost punct termic prin Programul Operațional Regional.
Activitățile pe care le propune Centrul de zi pentru persoane vârstnice sunt cele din categoria petrecerii timpului liber – jocuri de societate, activități cultural-artistice, activități practice, organizarea de excursii dar și oferirea de suport social în caz de îmbolnăvire, sprijin în rezolvarea unor probleme administrative, consiliere psihologică, socio-terapie, kinetoterapie și asigurarea asistenței medicale primare.
Programele propuse în acest spațiu ajută la prevenirea automarginalizarii și excluziunii sociale a persoanelor vârstnice, la creșterea interacțiunii sociale și, implicit, a calității vieții seniorilor. Activitățile vor avea loc atât în interiorul centrului, cât și în exteriorul lui, cu accent pe relațiile de comunicare interpersonale.
Capacitatea totală a centrului este de 56 locuri, urmărindu-se creșterea calității vieții pentru aproximativ 500 de persoane vârstnice, prin asigurarea accesului la servicii sociale specifice centrului de zi.
Primăria Bistrița

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5