De ce merită să investeşti într-o maşină? 4 motive

Din punct de vedere strict economic, maşina este un bun ce se poate transforma într-o investiţie. Totul depinde de achiziţie şi de modul de exploatare. Poate la o vânzare ulterioară nu vei obţine profit de pe urma maşinii, însă o mulţime de beneficii pe care ţi le aduce autovehiculul devine cuantificabilă în acest fel. Iată câteva dintre motivele pentru care achiziţia unei maşini este o veritabilă investiţie:

Cea mai confortabilă navetă

Drumurile zilnice către serviciu, şcolile copiilor şi cumpărături curente sunt cele mai obositoare. Chiar dacă există alternative în special în marile oraşe, nici una nu-ţi oferă confortul propriului automobil. Îţi faci singur programul, îţi stabileşti traseul şi îţi creezi ambientul preferat în habitaclu, inclusiv muzical.

Libertate totală de mişcare în concedii

Există două tipuri de vacanţe: modelul static, în care intri într-un resort all inclusive şi mai ieşi din curte abia la check out şi modelul dinamic, în care doreşti să explorezi cât mai mult din locurile pe care le vizitezi. Dacă te regăseşti în cea de-a doua categorie, maşina personală îţi va oferi libertatea deplină de mişcare. Împreună cu familia poţi stabili traseul şi câteva obiective, urmând ca popasurile şi toate abaterile să se facă după bunul plac al pasagerilor.  

Ai de ales: achiziţie nouă sau second hand

Există o mulţime de argumente pro şi contra atât pentru maşinile noi, cât şi pentru cele rulate. Important este să cântăreşti totul din perspectiva condiţiilor tale de viaţă. O maşină nouă are un preţ mai mare de achiziţie, însă îţi aduce linişte cu privire la întreţinere, cel puţin în perioada de garanţie. De cealaltă parte, maşinile second hand au un preţ avantajos la cumpărare, însă îţi asumi în mare măsură toate reparaţiile din perioada post garanţie. Mărcile consacrate şi-au dovedit fiabilitatea în timp şi au modele care rulează fără probleme după sute de mii de kilometri parcurşi. Dacă eşti adeptul calităţii germane, etalon în industria auto, găseşti la dealer Mercedes-Benz Certified majoritatea modelelor de autovehicule noi şi rulate din gama de autoturisme şi autoutilitare.

În ce constă rentabilitatea unei maşini

O maşină nouă îşi pierde un anumit procent din valoare de îndată ce ai ieşit cu ea de pe poarta fabricii sau a dealerului. Cu toate acestea, există modele care îşi menţin mai mult timp valoarea de piaţă. În ţara noastră, în această categorie se numără mărcile premium germane, a căror devalorizare este destul de lentă. Există şi anumite modalităţi prin care îţi poţi valorifica maşina în timp. Una dintre cele mai eficiente este să o vinzi înainte de a ieşi din garanţie. În acest caz, beneficiile garanţiei transmisibile se vor regăsi în preţul de vânzare. Aici ai cel puţin două opţiuni: vinzi maşina pe cont propriu sau te înscrii la un program de buy-back dezvoltat de dealerii auto. Când te ocupi personal de vânzarea maşinii, îţi revine responsabilitatea mediatizării anunţului, aştepţi până găseşti client, dar îţi stabileşti singur preţul. Alternativa este să te prezinţi cu maşina la producător şi să o oferi la schimb cu una nouă. Avantajul este că, pe lângă preţul pe care îl primeşti în contul maşinii oferite, poţi negocia din costul de achiziţie a noul model. Tot între beneficii se numără efortul şi timpul pe care le câştigi deoarece nu trebuie să mai umbli prin târguri de maşini sau pe site-uri şi aplicaţii de vânzare.

Investiţia într-o maşină îţi oferă prilejul de a fi mai eficient în viaţa personală şi profesională. Libertatea de mişcare, confortul în timpul deplasării, timpul pe care îl câştigi sunt câteva beneficii greu de cuantificat material, dar foarte importante pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă. Dacă mai adăugăm şi un eventual profit dintr-o vânzare ulterioară a maşinii, atunci vorbim de o investiţie în toată regula.

sursa foto:https://pixabay.com/photos/automobile-mercedes-mercedes-benz-1291491/

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5