De Dragobete…la Grup Şcolar Agricol Bistriţa

“Hai la sezatoare!” a fost indemnul adresat de minunatii prezentatori Chis Monalisa, Jeican Roxana si Moldovan Marius, publicului care si-a facut timp pentru a petrece cateva clipe asistand la momente de virtuozitate artistica.

Cei cativa elevi indragostiti de folclorul romanesc in afara faptului ca au avut o prestatie artistica deosebita si-au etalat frumoasele costume populare unele purtate de parintii sau chiar de bunicii lor. Au venit cu caiere, cu sucala, cu vartelnita, cu ace de tricotat, obiecte nelipsite la o sezatoare: elevii participanti au fost din clase diferie: Moldovan Marius (IX B), Marius Kim(IX B, seral), Muresan Teofil (IX C), Varvari Petrica (IX D), Lar Mihaela, Cipoies Bianca, Petrehus Dorina (X A), Stefanut Maria, Nicolae Ioana (X B), Muresan Cornelia, Heidel Maria, Costan Lenuta, Pop-Buia Marioara, Vames Nastasia, Horea Anamaria (X C), Banica Alexandra, Bodasca Ana Maria, Vrancean Daniela (X C), Chis Monalisa, Jeican Roxana (XI A), Sangiorzan Alexandra, Suto-Nagy Cristina, Candale Dutu Calin, Tarnovan Adrian (XI C), Lupsa Andrei (XII D).

S-a creat atmosfera unui interior taranesc deosebit impodobit cu “veringi” (cuverturi) “cingeaua” (prosoape), perne frumos imbracate, farfurii de lut, toate aranjate cu mult gust. De aceasta s-a ocupat d-na prof. Moldovan Camelia detinatoarea acestor comori de frumusete artistica “zestrea”, dupa cum ne marturisea in gluma si pe care o pastreaza cu sfintenie .

De altfel, initiativa organizarii acestei manifestari artistice a avut-o dansa.

De la ea a pornit ,,scanteia” iar noi, doamnele profesoare Termure Mariana si Gavrea Ioana ne-am pus de acord cu cele propuse si ne-am implicat in organizarea manifestarii artistice dedicate zilei de Dragobete. Cativa parinti au fost, de asemenea, alaturi de noi, ajutandu-ne la decorarea interiorului si la echiparea ,,artistilor”. S-a remarcat d-na Stefanut Raveca, parinte, prin aportul material adus evenimentului.

Elevii au fost foarte motivati, au venit si ei cu idei care s-au potrivit momentului.

Au spus ghicitori, au cantat ,,Dusmancele‘’, si-au intrat foarte bine in rol, iar la sfarsit s-au incins intr-un joc,de pe Somes.

Solistii au fost acompaniati de instrumentistii: Muresan Teofil (IX C) la vioara si Lupsa Andrei (XII D) la acordeon, care au intretinut atmosfera de joc si voie buna.

Acestora li s-a alaturat formatia de dansuri ,,Baltagul‘’ insotita de cantaretul Radu Arcalean. Acestia au raspuns invitatiei facute in numele domnilor profesori de doamna profesoara Runcan-Pop Maria,de a participa alaturi de colegii lor, la momentul artistic dedicat zilei de Dragobete.

,,Laturenii’’ (asa i-am numit pe cei din formatia ,,Baltagul’’) au fost incantati de caldura cu care au fost prmiti si au apreciat efortul pe care l-au depus elevii, indrumati de doamnele profesoare Moldovan Camelia, Gavrea Ioana, Termure Mariana, pentru ca traditiile sa nu se piarda.

In final ,,artstii amatori’’ s-au alaturat celor profesionisti, dovedindu-si maiestria si la joc.

A fost o zi minunata de ,,Faurari’’ in care cantecul si voia buna ,,au contaminat’’ publicul dornic sa vada astfel de manifestari specifice sufletului romanesc.

prof: Gavrea Ioana,

prof. Termure Mariana

prof. Moldovan Camelia

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5