De dragul Bibliotecii

Foto> Camil Hosu

De Ziua Bibliotecarului, elevii de la Palatul Copiilor din Bistrița, însoțiți de profesoara Ionela Silvia Nuşfelean, au avut o întâlnire cu bibliotecarii de la Biblioteca Județeană “George Coşbuc” Bistrița-Năsăud. Oaspeții au fost întâmpinați cu un cuvânt călduros de către directorul instituției, scriitorul Ioan Pintea, care le-a dăruit celor prezenți mici daruri constând din cărți şi pliante.
Elevii au prezentat scurte texte în proză şi în versuri legate de bibliotecă şi de bibliotecari, acei oameni care slujesc cu modestie şi profesionalism pe cei ce vor să afle varii lucruri despre lume şi civilizație. Copiii, însoțiți de bunici şi părinți, au avut un dialog cu bibliotecarii, întrebându-i lucruri surprinzătoare despre profesia lor şi despre rolul lor în comunitate. S-a văzut că micii utilizatori ai bibliotecii sunt foarte familiarizați cu biblioteca lor, cu bibliotecarii, cu cărțile, cu calculatoarele şi cu internetul. De ziua lor, bibliotecarii au avut o frumoasă surpiză de care îşi vor aminti în clipele lor de trudă.

test2

Comentarii

24/04/13 14:44
Vizitator

Cu un an in urma, copiii erau primiti in vechiul sediu al bibliotecii din strada Garii, pe scarile institutiei. Intre timp biblioteca s-a mutat si lucrurile au facut un pas inainte. De data asta copiii nu mai sunt primiti pe sacari ci pe un coridor ingust in care s-au inghesuit niste scaune si care seamana mai curand cu un vagon de tren clasa a II-a. Prin urmare este extrem de necesara intre altele amenajarea unei sali de conferinte care sa permita organizarea unor activitati cu public, precum lansari de carte, proiectii de filme, cenacluri, etc. care nu pot fi facute pe coridor. In ciuda spatiului foarte limitat in care s-a mutat biblioteca, exista inca posibilitati deextindere, prin mansardarea podului cladirii, in care se poate amenaja intre altele si o sala de conferinte. Coridorul in care s-a improvizat aceea sala tip vagon ar putea sa fie utilizat pentru alte functii sau dotari ale unei biblioteci precum copiatoare tip xerox cu cartela sau cu autotaxare cu monezi, pentru documente ce nu pot parasi biblioteca. Tot acolo ar putea fi amplasate cataloagele clasice si chiar cele digitale. E foarte clar ca astazi o biblioteca nu poate ramane doar un depozit de carti. Omul nu vine la biblioteca doar sa imprumute o carte. Biblioteca trebuie sa ofere servicii pe care omul nu le poate gasi in alta parte.

25/04/13 12:20
ion paraschivescu

Vizitatoru,
Lasă că ştiu foarte bine cei care sunt în Biblio ce-i de făcut! Nu te însemna, drăguţule, să rezolvi toate problemele.
Mai lasă şi la alţii.
IP

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]