De joi, se va schia pe toată Pârtia Cocoş! Vezi tarifele şi programul!

Pârtia va fi deschisă pe întreg traseul începând de joi, 23 ianuarie, de la ora 12.30, a anunţat primarul Ovidiu Creţu, în cadrul unei conferinţe de presă. În aceeaşi zi, va fi program între orele 12.30 -16.00 şi în nocturnă, în intervalul orar 18.00-21.00, iar în weekend doar între orele 9.00-16.00. De săptămâna viitoare, se va putea schia în nocturnă şi în zilele lucrătoare, urmând să se analizeze care va fi orarul de funcţionare pe timpul zilei. Potrivit acestuia, este nevoie de minim o oră şi jumătate pentru pregătirea pârtiei pentru schiorii care vin pe nocturnă, de aceea a fost propusă închiderea instalaţiilor la ora 16.00.

 Pentru data de 8 februarie este programată cea de-a doua ediţie a Cupei Ticu Steff, Primăria Bistriţa fiind alături de Asociaţia Pro Universitaria şi Asociaţia Ticu Steff Pro Schi Alpin.

          Teleschiul a fost dat în funcţiune încă de vinerea trecută, pentru o distanţă de 300 m, cu 40 de crose şi o capacitate de transport de 540 persoane/oră, valoarea investiţiei fiind de 622.000 lei. Echipamentul a fost achiziţionat din Cehia, este second hand.

În context, primarul Ovidiu Creţu a explicat şi stadiul celorlalte investiţii propuse pentru Pârtia Cocoş. „Am plătit un generator de zăpadă mai mare şi performant pe care îl avem din 2018 şi am achiziţionat un sistem de automatizare pentru instalaţia de zăpadă. (...) A costat 147.000 lei şi funcţionează la pârtie. Aveam neapărată nevoie de mărirea capacităţii pompelor, pompa A, care duce apa de la râu în lacul de acumulare, şi pompa care trimite apa de la lac la tunurile de zăpadă. Am scos la licitaţie, cu o valoare de circa 1,1 milioane lei, s-au prezentat două firme, Tehno Alpin, cu baza în Italia, şi Supersnow, cu baza în Polonia. Ne-au dat ofertă, i-am declarat câştigători în 25 ianuarie pompele ar trebui să funcţioneze, nu ştim nimic de ei. Ei nu au mai dat pe aici”, a menţionat primarul Creţu. Oricum, nu a fost dat niciun ban către firmă, facturarea făcându-se la punerea în funcţiune, însă era de preferat ca investiţia să fie dusă la bun sfârşit.

O altă problemă a apărut şi la achiziţionarea a trei tunuri de zăpadă, fiind primite oferte, tot de la aceleaşi firme, Comisia de licitaţie descalificând ofertanţii. Între timp, Comisia Naţională de Soluţionarea a Contestaţiilor le-a dat câştig de cauză – ceea ce este aberant, spune primarul – iar municipalitatea va acţiona în instanţă decizia, mai ales că „ofertele sunt expirate”. „Aceste firme pe noi ne-au încurcat foarte rău. Atât staţiile de pompare, cât şi tunurile ar fi trebuit să funcţioneze deja în Woderland. Asta este situaţia”, a adăugat Ovidiu Creţu.

 

Vezi tarifele care vor fi aplicate!

Comentarii

21/01/20 15:00
Iarna bistrițeană

Bistrița, cuscrii și struțul,
Pun omăt nou pe deluțul
Ce ne dă numai frisoane.
Unde stai pitit, baroane?
Schi nautic, stil Zambezi,
Născut în mustul zăpezii.
Costă mult Pârtia Crețu?
Bistrițeni, acesta-i prețul.

Cocoș - sorbi la gologani,
Ca-n Punguța cu doi bani.
Cucurigu!!! strigi de-amar,
Dați punguța dom primar!
Și pe deal cânți: Cucurigu,
Schiați c-am arestat frigul!
Tacă-ți pliscul, măi Cocoș,
Că doarme-mpăratul Roș!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5