De la Palat la Vox!

La Cluj, la Casa de Cultură a Studenţilor, marţea e dedicată tinerilor pasionaţi de literatură, dornici să aprofundeze cunoştinţele legate de scrierea creativă, să participe la concursuri de creaţie literară şi să publice în reviste de specialitate. Aceştia sunt aşteptaţi la „Vox Napocensis”, cenaclul Casei de Cultură a Studenţilor, unul dintre cunoscutele şi apreciatele cenacluri studenţeşti la nivel naţional, îndrumat cu pricepere de poetul Victor Măruţoiu, membru al Uniunii Scriitorilor din România. Asociaţia literară organizează anual Festivalul Naţional de Creaţie Literară pentru Tineret „Vox Napocensis”, urmărind descoperirea şi promovarea tinerelor talente.
În toamna anului trecut, Lucia Teutişan, fostă elevă a cercului de creaţie literară din cadrul Palatului Copiilor Bistriţa, s-a integrat oportun în fibrele cenaclului Vox, participând la organizarea întrunirilor, la concursuri literare, cu rezultate frumoase.
Datorită implicării ei în cadrul atelierelor literare de la Casa de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca, a fost aleasă în această toamnă, prin vot secret, de majoritatea membrilor, vicepreşedintă a Cenaclului, cooptând în cadrul lui şi pe colegele sale de la Palat, proaspăt studente la Cluj.
Astfel, toamna aceasta a fost rodnică din acest punct de vedere, pentru tânăra Oana Vrînceanu, pasionată de literatură, care a frecventat timp de 7 ani Palatul Copiilor Bistriţa, acum studentă a Facultăţii de Istorie şi Filosofie din Cluj. Oana a citit proza „Un evantai, un drum, o legătură”, în cadrul Cenaclului Vox, fiind apreciată pentru talentul său, primind cu interes şi recomandări din partea scriitorilor prezenţi.
Sperăm ca tot mai mulţi tineri talentaţi bistriţeni să ajungă să-şi prezinte creaţiile la cenaclul clujean „Vox Napocensis”.
Oana Hudişteanu, clasa a XI-a
Jurnalism, Palatul Copiilor Bistriţa

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5