De la Palat în Portugalia

Palatul Copiilor Bistrița în Proiectul Erasmus ROOT

Din premise de protejare a mediului, de exersare a cetățeniei europene active prin contribuții constructive, s-a inițiat și proiectul Running Out Of Time – ROOT, proiect de parteneriat strategic pentru susținerea schimbului de bune practici în domeniul școlar, ERASMUS+ KA229. Școlile partenere sunt: Istituto Comprensivo „Curtatone e Montanara” – Italia, Balikesir Cigdem Batubey Secondary School – Turcia, Szkola Podstawowa nr. 3 z Dodatkowa Nauka Jezyka Bialoruskiego im.Jaroslawa Kostycewicza – Polonia, Agrupamento de Escolas de Rio Tinto – Portugalia, Colegio Público Infantil y Primaria Nº9 Las Culturas – Spania și Palatul Copiilor Bistrița – România.
Scopul acestui proiect constă în conștientizarea elevilor privind provocările fără precedent în ceea ce privește mediul și clima, cu care Planeta noastră se confruntă, problematica protecției mediului înconjurător, promovarea utilizării resurselor naturale într-un mod cât mai eficient posibil și realizarea unei economii verzi și competitive. Elevii își vor aplica ideile și vor dezvolta propriile creații prin experiențe de învățare, promovând egalitatea, implicarea și dezvoltarea personală, incluziunea socială, cetățenia activă și angajarea în era digitală, folosind resurse educaţionale specifice ariei curriculare.
În ultima săptămână a lunii septembrie a.c., după nenumărate întâlniri și consfătuiri online, s-a derulat o primă mobilitate a proiectului, în Portugalia. În varii contexte de învățare, coordonatorii proiectului și o parte dintre profesorii membri în parteneriat au participat la dezbateri, prezentări, vizite în cadrul unor instituții educative și centre de specialitate, responsabile de mediu la Agrupamento de Escolas și la Consiliul orășenesc din Rio Tinto, la Centrul Lipor de gestionarea intermunicipală a deșeurilor din Porto, la CIIMAR – Centrul interdisciplinar de cercetări marine și de mediu al Universității din Porto.
Aspectele proiectului Erasmus+ ROOT, dezbătute în mobilitatea din Portugalia, legate de problematica ecologică, au lansat provocări pentru cei implicați în parteneriatul strategic, urmând să se implementeze în fiecare instituție colaboratoare strategii de îmbunătățire a vieții mediului înconjurător.

Prof. Iulia Istrate, coordonator
Prof. Ionela-Silvia Nușfelean, membru
Palatul Copiilor Bistrița

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5