De Paști, poliţiştii, atenţi la evaziunile fiscale. Vezi ce amenzi au aplicat

În perioada premergătoare Sărbătorilor de Paști, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, poliţiştii bistriţeni organizează şi desfăşoară acţiuni punctuale în vederea identificării şi tragerii la răspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente către bugetul de stat, prin desfăşurarea de operaţiuni de achiziţie intracomunitară/import şi comercializare de mărfuri fără evidenţierea activităţilor comerciale.

Astfel, în intervalul 12-14 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfăşurat controale şi verificări de specialitate, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, la mai multe societăţi comerciale de pe raza județului Bistrița-Năsăud.

Ca urmare a activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 52 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 100.485 lei. Din totalul sancţiunilor, 39 sunt prevăzute de Legea 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 2 sunt prevăzute de Legea cu nr. 145/2014, pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, restul fiind preăzute de alte acte normative. Totodată, a fost confiscat numerar în sumă de 277 lei.

Acţiunile poliţiştilor bistriţeni se desfăşoară în colaborare cu Direcţia Agricolă a Judeţului Bistriţa-Năsăud, ANAF – Serviciul Antifraudă Fiscală, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor, Vama Bistriţa, Inspecţia Muncii şi alte instituţii şi structuri abilitate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]