De Rusalii în Bistriţa-Năsăud

Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, în parteneriat cu Radio Someş, Casa Orăşenească de Cultură Sângeorz-Băi şi Asociaţia Tonight, organizează astăzi şi mâine, ample manifestări sub genericul „Interculturalitate în spaţiul românesc – De Rusalii în Bistriţa-Năsăud”. Manifestările debutează astăzi, la ora 11.00, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud cu o sesiune de comunicări ştiinţifice. După cum ne informează directorul CJC BN, Florin Vasile Şomlea, tema abordată va fi „Aculturaţie şi interculturalitate”.

Duminică, de la ora 16.00, în Staţiunea Sângeorz-Băi este programat concertul de muzică clasică susţinut de grupul Pro Opera, iar de la ora 17.00, spectacolul folcloric al Ansamblului profesionist „Dor Românesc” al CJC BN, prezentat de artiştii Maria Dan Golban şi Alexandru Pugna. La ora 18.30 este spectacolul coregrafic la care participă ansamblurile „Păuniţa” şi „Doina Someşeană” din Sângeorz-Băi, „Tulipan” - Teaca, „Flori bârgăuane” – Joenii Bârgăului, „Brăduleţul” – Lunca Ilvei, „Asul de Treflă” – Dumitriţa, „Bârgăul” – Susenii Bârgăului, formaţia de dansuri săseşti din Teaca şi grupul vocal-instrumental „Datina” al Şcolii Populare de Artă din Sângeorz-Băi.

La ora 21.00, la Hotelul „Hebe” va avea loc o nouă ediţie „Hora someşeană”. De asemenea, începând cu ora 10.00, în zona hotelului Hebe va fi un târg de produse meşteşugăreşti şi gastronomie tradiţională.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]