De Ziua Mondială a Zonelor Umede, în Parcul municipal vor fi instalate hrănitori pentru păsări

În 2 februarie se marchează Ziua Mondială a Zonelor Umede. Anul acesta, tema este: „Zonele umede pentru viitorul nostru! Mijloace de existentă durabile”.

Primăria municipiului Bistriţa continuă campania de susţinere a biodiversităţii locale ca mijloc de existenţă durabilă şi pentru 2 februarie 2016 organizează, împreună cu Asociaţia Harta Verde România şi Liceul Teoretic Sanitar Bistriţa, o acţiune care are drept scop sensibilizarea cetăţenilor pentru ajutorarea păsărilor sălbatice să poată supravieţui în anotimpul rece, atunci când nu găsesc hrana necesară.

„Acţiunea programată pentru ziua de 2 februarie a fost precedată de un atelier de lucru desfăşurat joi, 28 ianuarie, la Şcoala Verde, unde elevii clasei a XI-a B de la Liceul Teoretic Sanitar Bistriţa au învăţat de la reprezentantul Asociaţiei Harta Verde, dr. biolog Ciprian Samoilă, să construiască hrănitori pentru păsările sălbatice.

Tot la atelier, elevilor le-au fost explicate o mulţime de amănunte interesante despre biodiversitatea din Parcul Municipal, despre speciile de păsări sălbatice care populează iarna Parcul municipal (piţigoi de brădet, piţigoi albastru, sticletele, cinteza sau vrabia de câmp), dar şi despre importanţa hrănirii păsărilor sălbatice atunci când acestea nu au posibilitatea să-şi găsească singure hrana.

Hrănitoarele pentru păsări au fost realizate din materiale reciclabile - ustensile şi linguri de lemn, recipiente de plastic - urmând să fie umplute cu seminţe de floarea-soarelui şi instalate în Parcul Municipal astăzi februarie marcându-se, astfel, Ziua Internaţională a Zonelor Umede”, se arată în comunicatul municipalităţii.

Alături de elevii de la Liceul Teoretic Sanitar Bistriţa sunt aşteptaţi în Parcul Municipal, la foişor, cât mai mulţi iubitori ai naturii, la acţiunea de montare a hrănitorilor pentru păsări sălbatice.

test2

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]